11 °C Budapest

Nem fogy a benzin: durva visszaesés az üzemanyagpiacon!

2010. július 9. 15:03

Az első félévben 12,6 százalékkal csökkent a magyar piacon az üzemanyagok eladása, s így a tavalyi 1,601 milliárd literről 1,4 milliárd literre esett vissza.

A Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) adatai szerint a benzineladások 15,4 százalékkal estek vissza, míg a gázolaj kereslete 9,9 százalékkal mérséklődött.

A legnagyobb mértékben, 42,4 százalékkal a 98-as benzin kereslete esett vissza, ebből az idén az első félében 17,1 millió liternyit adtak el.
A 95-ös benzin eladása 14,4 százalékkal, 638 millió literre esett vissza, míg gázolajból 745,4 millió litert adtak el az év első hat hónapjában.

A MÁSZ adatai a piac mintegy 85 százalékát fedik le a tagvállalatokon keresztül - adta hírül az MTi.

Egy hónappal ezelőtt Wilde György, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára az InfoRádiónak azt nyilatkozta, hogy "a helyzet nem lesz jobb az év második felében sem, ám a vonatkoztatási alap 2009 második féléve lesz. Akkor a júliusi adóemelés az addig emelkedő eladási tendenciákat megfordította, vagyis ahhoz az időszakhoz képest valóban javulnak majd az adatok, a valóságban azonban nem történik jelentős változás"

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hozzátette: 2010 nem lesz szerencsés év az olajcégek számára.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?