11 °C Budapest

Dízelesek, irány a kút! Komoly áremelés közeleg

Pénzcentrum
2010. június 21. 14:04

A MOL szerdán bruttó 2 forinttal emeli a benzin, és 5 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi listaárát - értesült az árváltoztatásokról a Portfolio.hu.

Szerdán (2010. június 23-án) nulla órától 2 forinttal emeli a MOL a benzin bruttó nagykereskedelmi listaárát, miközben a gázolaj ára 5 forinttal kúszik feljebb. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 328.5 forintért, a gázolajat pedig bruttó 314.9 forintért adja majd - írja a Portfolio.hu.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű, 2-5 forintos árváltozással szembesülnek majd szerdától az állomásokon. Ennek köszönhetően a benzin literjét átlagosan nagyjából 345-346 forintért vásárolhatjuk, egy liter gázolajat pedig átlagosan 331-332 forint környékén tankolhatunk a kutakon szerdától.

Az áremelés oka az, hogy a tőzsdei üzemanyagárak dollárban mérve drágultak a múlt héten. Ezt a tendenciát a forint erősödése mérsékelte valamelyest, de teljesen eliminálni nem tudta.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?