24 °C Budapest

Cáfol a minisztérium: nem lesz brutális vízdíj-emelés?

2010. április 22. 16:02

A Magyar Nemzet csütörtöki számában megjelent állításokkal ellentétben a lakossági ivóvíz idei ára nem fogja meghaladni a 485 forintot. A kormány a hamarosan kihirdeti a víz és csatornaszolgáltatás támogatására vonatkozó rendeletét, ezt követően a önkormányzatok azonnal pályázhatnak a díjtámogatásra -áll a KvVM közleményében.

A tavalyi 435 forintos küszöbértékhez képest minimális emelkedéssel kell számolni. A rendkívüli árvízi és belvízi védekezésre átmenetileg átcsoportosított összeget a kormány a tervek szerint visszapótolja. Ezzel várhatóan tovább csökken majd a most kihirdetés előtt álló küszöbérték, ami töredéke a Magyar Nemzet által vizionált 1.800 forintnak.

Az előirányzat azoknak a települések a támogatására szolgál, amelyekben az önkormányzati, az állami és egyéb szolgáltatók által végzett lakossági közműves ivóvízellátás, szennyvízelvezetés és -tisztítás költségei az országos átlagnál magasabbak.

A Magyar Nemzet mai száma a szakminisztériumból kiszivárgott információira hivatkozva azt írta: a leköszönő kormány olyan örökséget hagyhat maga után, ami brutális víz- és csatornadíj-emelést eredményezhet 727 kistelepülésen. Szabó Imre miniszter utasítására ugyanis a költségvetésben szereplő vízdíj-támogatási keret további jelentős megnyirbálását tervezik.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?