25 °C Budapest

Patkányok lepik el az elhagyott falusi portákat + kép

2010. március 9. 18:02

Az elmúlt évtized közepétől számos üres házat és telket vásároltak a magyarok és a külföldiek a Somogy megye északi részén található Koppányvölgy falvaiban. Az osztrák, német, holland és svájci vevők egy része beilleszkedett a falvak közösségébe, de mára egyre szaporodnak a tulajdonosok által elhagyott, romos házak.

A sorsukra hagyott épületek rontják a falvakról kialakult képet, az ott élők az önkormányzattól várják a megoldást. Csak Andocson 20 üres lakóingatlant tartanak nyilván. A település polgármestere elmondta, hogy tulajdonosok vagy meghaltak, vagy ismeretlen helyre költöztek. A házak többsége mára életveszélyessé vált, a portákon megjelentek a patkányok és a rókák.

Az önkormányzat télen ellapátoltatja a havat, nyáron kaszáltatja a füvet, de a munkálatok ellenértékét senkin nem tudják behajtani. Egy másik településen két családi ház állapota kritikus, az egykori NDK-s vevők felkutatására tett kísérletek nem vezettek eredményre.

Forrás: ingatlan.com

A magántulajdonban levő, elhanyagolt házak gazdáival szemben az önkormányzat tehetetlen. A jegyző szerint csak időveszteséggel jár a külföldi tulajdonos kötelezése.

Ha a külföldre címzett levelek "elköltözött", vagy "ismeretlen" megjegyzéssel érkeznek vissza, akkor a nemzetközi jogsegély útján deríthető csak ki a tulajdonos elérhetősége. A nemzetközi jogsegély intézése plusz időt jelent, illetve költséges is a hiteles fordítás beszerzése.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Korábban: Melyik bank hol NEM ad hitelt? Feketelistás települések

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?