27 °C Budapest

Nagycsaládosok, munkanélküliek olcsóbban juthatnak új gépekhez

MTI
2010. március 8. 10:02

A környezetvédelmi tárcánál előkészítés alatt áll, és néhány héten belül megjelenik az energiafaló háztartási gépeket kis fogyasztásúakra lecserélő támogatási program, amely az időseket, nagycsaládosokat és regisztrált munkanélkülieket segíti majd - mondta Dióssy László, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakállamtitkára.

A március 6-i Nemzetközi Energiahatékonysági Nap alkalmából tartott rendezvényen a szakállamtitkár ismertette azt is, hogy az épületenergetikai támogatási program keretében eddig 78 pályázó kapott összesen 1,5 milliárd forintot, a 322 pályázó 16 milliárd forintot igényelt.

Márciustól júniusig az ország öt nagyvárosában rendez "Legyen zöldebb E világunk" címmel kampányt a CECED Magyarország Egyesülés - jelentette be Mészáros Fanni cégvezető. Például minden városban elektromos hulladék gyűjtő versenyt szerveznek az iskolásoknak.

A CECED-et a magyarországi háztartási gép gyártók, és a kiemelkedő márkák forgalmazói hozták létre még 2004-ben. E szervezet tagjainak a cége a 2006-ban alapított Elektro-Coord Magyarország Nonprofit Kft., amely az elektronikai és elektromos hulladékok begyűjtését tekinti feladatának. Tóth Zoltán ügyvezető igazgató elmondta, hogy a elsősorban a kereskedőkre építenek, akik a gyakori akcióikban az új készülékek árából árengedményt adnak annak, aki a régit leadja náluk.

Magyarország 2016-ra személyenként 7-8 kilogrammra akarja növelni az évente begyűjtött e-hulladék mennyiségét - mondta Dióssy László.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?