25 °C Budapest

Nagycsaládosok, munkanélküliek olcsóbban juthatnak új gépekhez

MTI
2010. március 8. 10:02

A környezetvédelmi tárcánál előkészítés alatt áll, és néhány héten belül megjelenik az energiafaló háztartási gépeket kis fogyasztásúakra lecserélő támogatási program, amely az időseket, nagycsaládosokat és regisztrált munkanélkülieket segíti majd - mondta Dióssy László, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakállamtitkára.

A március 6-i Nemzetközi Energiahatékonysági Nap alkalmából tartott rendezvényen a szakállamtitkár ismertette azt is, hogy az épületenergetikai támogatási program keretében eddig 78 pályázó kapott összesen 1,5 milliárd forintot, a 322 pályázó 16 milliárd forintot igényelt.

Márciustól júniusig az ország öt nagyvárosában rendez "Legyen zöldebb E világunk" címmel kampányt a CECED Magyarország Egyesülés - jelentette be Mészáros Fanni cégvezető. Például minden városban elektromos hulladék gyűjtő versenyt szerveznek az iskolásoknak.

A CECED-et a magyarországi háztartási gép gyártók, és a kiemelkedő márkák forgalmazói hozták létre még 2004-ben. E szervezet tagjainak a cége a 2006-ban alapított Elektro-Coord Magyarország Nonprofit Kft., amely az elektronikai és elektromos hulladékok begyűjtését tekinti feladatának. Tóth Zoltán ügyvezető igazgató elmondta, hogy a elsősorban a kereskedőkre építenek, akik a gyakori akcióikban az új készülékek árából árengedményt adnak annak, aki a régit leadja náluk.

Magyarország 2016-ra személyenként 7-8 kilogrammra akarja növelni az évente begyűjtött e-hulladék mennyiségét - mondta Dióssy László.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22