29 °C Budapest

Címke: mészáros és mészáros kft (16 cikk)

Pénzcentrum | 2012. március 22. 12:04

Utolsó helyek a Portfolio.hu holnapi Biztosítási Konferenciájára

A természet és az időjárás kegyes volt a biztosítókhoz 2011-ben, a gazdaságpolitika azonban inkább a barátságtalanabb arcát mutatta feléjük. Felsorolni is nehéz a megtakarítási piacot érintő pozitív és negatív sokkokat: adó- és nyugdíjváltozásokhoz, frankerősödéshez és végtörlesztéshez, baleseti adóhoz és csökkenő belső kereslethez kell(ett) alkalmazkodniuk a szektor szereplőinek. Korántsem ez volt a teljes magyar biztosítási piac legsikeresebb esztendeje, de vajon mit tartogat 2012?

Pénzcentrum | 2010. szeptember 9. 10:02

Világhírű magyar találmány: titokban készítik

Megkezdődött a pixelbeton nagyüzemi gyártása Hódmezővásárhelyen. Losonczi Áron csongrádi építészmérnök találmánya iránt világszerte nagy az érdeklődés, Londonban gyaloghidat is építenek belőle.

Pénzcentrum | 2010. szeptember 6. 04:50

Százezreket bukhatnak az autósok a hitelközvetítés szigorításán

Becslések szerint, akár százezrekkel is többet fizethetnek az ősztől, azok, akik autót vesznek, de nem elég körültekintően választanak kereskedést. A forgalmazók többsége ugyanis egy új, szigorúbb törvény miatt csak egyetlen bankkal áll majd kapcsolatban, vagyis nem tud többféle pénzügyi konstrukciót kínálni vevőinek, mint ahogy azt eddig tehette.

Pénzcentrum | 2010. április 19. 14:17

Szinte hihetetlen: eddig csak 17-en(!) pályáztak a szuperösztöndíjra

Az Erasmus ösztöndíj eddig a külföldi egyetemi tanulást jelentette egyetemistáknak, főiskolásoknak. Kevéssé ismert, hogy 2008-ban az Európai Bizottság elindította az ösztöndíj vállalkozókra szabott programját, amelyen vállalkozást tervező fiatalok vagy már céget működtetők vehetnek részt. Bár a pályázás és az elbírálás nem zökkenőmentes, mégis érdemes nekifutni, mert jövőbeli üzleti kapcsolatainkat alapozhatjuk meg.

MTI | 2010. március 8. 10:02

Nagycsaládosok, munkanélküliek olcsóbban juthatnak új gépekhez

A környezetvédelmi tárcánál előkészítés alatt áll, és néhány héten belül megjelenik az energiafaló háztartási gépeket kis fogyasztásúakra lecserélő támogatási program, amely az időseket, nagycsaládosokat és regisztrált munkanélkülieket segíti majd - mondta Dióssy László, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakállamtitkára.

Pénzcentrum | 2006. május 10. 06:50

Kérem, én ártatlan vagyok!

Tegnap Rejtő Tibor vallotta magát ártatlannak, ma pedig a Kulcsár-ügy negyedrendű vádlottja sem ismerte el bűnösségét a Fővárosi Bíróságon.

Pénzcentrum | 2004. március 22. 07:51

Lehívja a MOL a TVK opciót? 50% fölé mehet az olajcég

A MOL mai hivatalos tájékoztatása szerint az olajcég igazgatósága a Hermész Mérnöki Tanácsadó Kft-t jelölte ki az MKB-val szemben fennálló, TVK részvényekre vonatkozó opciós jog gyakorlására. A MOL a TVK részvények 8%-ára rendelkezik vételi opcióval az MKB-val szemben. Mint emlékezetes a MOL a Deutsche Bank csoporthoz tartozó Maturával szemben meglévő TVK opcióját (9.8%) tavaly ősszel lehívta.

Pénzcentrum | 2004. március 9. 10:40

A közös Erste-Postabank lízing csoport bemutatkozása: ambiciózus tervek, új lízing termékek!

Az Erste S Leasing Rt. és a Postabank Leasing Rt. vezetői ma délelőtt mutatták be az akvizíció nyomán egyesített cégcsoportjukat. Az Erste-Postabank lízing csoportot a jövőben a német vállalat irányítási modellben jól ismert kettős vezetőséggel Mészáros György vezérigazgató (Postabank-Leasing Rt. eddigi vezérigazgatója) és Nagy Péter (az Erste S Lízing Rt. eddigi vezérigazgatója) együttesen fogja