24 °C Budapest

Jelentősen olcsóbb most a szigetelőanyag

Pénzcentrum
2010. február 23. 09:47

Piaci lejtmenet, élesedő verseny, csökkenő árak jellemzik a magyarországi hőszigetelőanyag-gyártó iparágat. Az energiaárak növekedésével azonban egyre fontosabbá válik a hőszigetelés -írja a Világgazdaság.

Az árbevétel szinten tartása jó eredménynek számít - mondják a piac szereplői, akik szerint tavaly 15-20 százalékkal csökkentek az árak az előző évi 5 százalék után.

A piacot a gyengébb minőségű importtermékekkel szembeni verseny mellett hajtja az is, hogy a hazai épületek energiafelhasználása 50-60%-kal nagyobb az uniós átlagnál. A szakma úgy látja, hogy az állam nem ösztönzi az energiatakarékos házak építését, ráadásul a az előírások túlságosan megengedők. Így például az épületek külső falfelületének hővesztesége másfélszer akkora lehet, mint Csehországban vagy Szlovákiában.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?