27 °C Budapest

Drámai kép! A negyedikről lógatta ki a 7 hónapos babát a lakástűzben

Pénzcentrum
2010. február 17. 12:02

Tűz ütött ki egy ötemeletes társasház negyedik emeletén New York város Bronx negyedében, a szint egyik lakásában a 18 éves Vanessa Scott vigyázott a 7 hónapos unokahúgára. A lakást elborította a füst, a lángok is terjedni kezdtek, így a lánynak nem maradt más választása, ki kellett lógatnia a babát a negyedik emeleti ablakon.

A tűz és a füst miatt a látótávolság nullára csökkent, ezért a lánynak gyorsan és határozottan kellett cselekedni. Felkapta a kislányt, kinyitotta az ablakot, kilógatta az apróságot és segítségért kezdett kiabálni.

A szomszédok értesítették a tűzoltókat, akik rövidesen a helyszínre érkeztek. Vanessa kiabált nekik, hogy kapják el a kislányt, de a tűzoltók megnyugtatták, hogy tartson ki és ne engedje el a gyermeket addig, amíg oda nem érnek a mentőkosárral.

Forrás: Daily Mail

Az épület előtt eközben hatalmas tömeg gyűlt össze, akik közösen szorítottak a mentőakció sikeréért. Amikor a gyermekeket sikerült megmenteni, az emberek egyszerre sírtak és tapsoltak. Egy szemtanú szerint borzasztó volt látni a kislányt, ahogy himbálózott a levegőben és bármelyik pillanatban lezuhanhatott volna, ha az unokanővére már nem bírja tartani.

A tűzoltócsapat vezetője elmondta, hogy belegondolni is nehéz, hogy mi játszódhatott le a lány fejében. Rémülten kiabált, de szerencsére sikeresen végrehajtotta a mentőcsapat utasításait. A lány később elmondta, hogy nagyon félt, de a kislánynak ez volt az egyetlen esélye a túlélésre.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az épületből füstmérgezés gyanújával összesen nyolc lakót és két tűzoltót szállítottak kórházba, a borzalmakat mindenki túlélte.

Friss! Márciusban érkezik az új román terepjáró! Képen a 3,5 milliós Dacia Duster!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?