10 °C Budapest

Pofátlan albérlők: lehúznak és az adóhatósággal fenyegetőznek

2009. szeptember 22. 18:02

Az egyik vidéki nagyvárosban állítólag már most bevett gyakorlat, hogy az egyébként szimpatikusnak tűnő bérlők csak az első hónapban fizetnek, majd hosszú hónapokig ingyen laknak. A tulajdonosokat az APEH-hal fenyegetik, a kauciót többszörösen lelakják, lecserélik a zárakat és nem fizetik a rezsit sem - írja az ingatlanmagazin.com.

Az a hír járja Szegeden, hogy egy 3 gyermekes családanya egyik albérletből a másikba jár. Kifizeti a kauciót és az első havi bérleti díjat, aztán lecseréli a zárat és hosszú hónapokig ingyen használja a lakást. Fűt, áramot és vizet fogyaszt, közben pedig az adóhatósággal fenyegetőzik. Amikor a tulajdonos végül pert mer indítani, az elbérlő továbbáll.

A hazai gyakorlat szerint a bérlő jogai ma felülírják a tulajdonosét. A bírói gyakorlat egységes abban, hogy ha a lakás használója jogszerűen költözött az ingatlanba és ott is lakik, akkor megilleti a használatához való jog. A tulajdonos a bérlő engedélye nélkül legfeljebb tűzoltás vagy segítségnyújtás ürügyén mehet be saját lakásába, így ha esetleg feltöretné az ajtót és kipakolja a bérlő holmiját, akár 1 év börtönt is kaphat.

Tovább a teljes cikkre...

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?