27 °C Budapest

A világ legmagasabb épületének titka: nem akarják elárulni!

Pénzcentrum
2009. december 31. 12:02

A napokban kerül megnyitásra a világ legmagasabb épületeként aposztrofált Burj Dubai, de a fejlesztők még mindig nem árulták el a felhőkarcoló pontos magasságát.

Az Emaar Prpoerties hivatalosan január 4-én adja át az épületet. A mindösszesen 4,1 milliárd dolláros fejlesztés az ember által valaha épített legmagasabb toronyház, amelyről egyelőre csak annyit tudni, hogy magasabb, mint 800 méter.

A pontos magasságot még mindig titok övezi, valószínűleg ez is része az ingatlan átadása körüli felhajtásnak. A Dubai üzleti negyedében található projektet 2004 szeptemberében kezdték el építeni.

               Burj Dubai, Taipei 101, Empire State Building, Eiffel-torony

A Burj Dubaj az 508 méter magas Taipei 101 rekordját adja át a múltnak, amely a föld alatti szintekkel együtt összesen 106 emelet magas.

Az új rekord hitelesítésére csak a hivatalos méréseket követően kerülhet sor, ezek hiányában papíron még mindig a tajpeji csodatorony minősül a legmagasabbnak. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy a hamarosan új név kerül a lista élére, amely nem csak milliméterekkel, hanem körülbelül 300 méterrel magasabb, mint az eddigi csúcstartó.

Eddig mintegy ezer lakás talált gazdára az épületben, valamint az irodák iránt is fokozott az érdeklődés. A legfelső szintekről tiszta időben akár 80 kilométerre is ellátni, ami páratlan panorámát biztosít majd a tulajdonosoknak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A liftek - melyek természetesen a leggyorsabbak a maguk kategóriájában - 40 km/órás sebességgel repítik a magasba az embereket, a legfelső szint még így is körülbelül két perc alatt érhető el. A tornyot borító üvegfelület területe 17 futballpályának felel meg, tisztítása akár 6-8 hetet is igénybe vesz majd.

Brutális kép a virsli-gyárból: ömlik a pépes massza! Árakkal

A 2009-es év utolsó nagy durranása!

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 30. csütörtök
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm