9 °C Budapest

A világ legmagasabb épületének titka: nem akarják elárulni!

Pénzcentrum
2009. december 31. 12:02

A napokban kerül megnyitásra a világ legmagasabb épületeként aposztrofált Burj Dubai, de a fejlesztők még mindig nem árulták el a felhőkarcoló pontos magasságát.

Az Emaar Prpoerties hivatalosan január 4-én adja át az épületet. A mindösszesen 4,1 milliárd dolláros fejlesztés az ember által valaha épített legmagasabb toronyház, amelyről egyelőre csak annyit tudni, hogy magasabb, mint 800 méter.

A pontos magasságot még mindig titok övezi, valószínűleg ez is része az ingatlan átadása körüli felhajtásnak. A Dubai üzleti negyedében található projektet 2004 szeptemberében kezdték el építeni.

               Burj Dubai, Taipei 101, Empire State Building, Eiffel-torony

A Burj Dubaj az 508 méter magas Taipei 101 rekordját adja át a múltnak, amely a föld alatti szintekkel együtt összesen 106 emelet magas.

Az új rekord hitelesítésére csak a hivatalos méréseket követően kerülhet sor, ezek hiányában papíron még mindig a tajpeji csodatorony minősül a legmagasabbnak. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy a hamarosan új név kerül a lista élére, amely nem csak milliméterekkel, hanem körülbelül 300 méterrel magasabb, mint az eddigi csúcstartó.

Eddig mintegy ezer lakás talált gazdára az épületben, valamint az irodák iránt is fokozott az érdeklődés. A legfelső szintekről tiszta időben akár 80 kilométerre is ellátni, ami páratlan panorámát biztosít majd a tulajdonosoknak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A liftek - melyek természetesen a leggyorsabbak a maguk kategóriájában - 40 km/órás sebességgel repítik a magasba az embereket, a legfelső szint még így is körülbelül két perc alatt érhető el. A tornyot borító üvegfelület területe 17 futballpályának felel meg, tisztítása akár 6-8 hetet is igénybe vesz majd.

Brutális kép a virsli-gyárból: ömlik a pépes massza! Árakkal

A 2009-es év utolsó nagy durranása!

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?