A világ legmagasabb épületének titka: nem akarják elárulni!

Pénzcentrum
2009. december 31. 12:02

A napokban kerül megnyitásra a világ legmagasabb épületeként aposztrofált Burj Dubai, de a fejlesztők még mindig nem árulták el a felhőkarcoló pontos magasságát.

Az Emaar Prpoerties hivatalosan január 4-én adja át az épületet. A mindösszesen 4,1 milliárd dolláros fejlesztés az ember által valaha épített legmagasabb toronyház, amelyről egyelőre csak annyit tudni, hogy magasabb, mint 800 méter.

A pontos magasságot még mindig titok övezi, valószínűleg ez is része az ingatlan átadása körüli felhajtásnak. A Dubai üzleti negyedében található projektet 2004 szeptemberében kezdték el építeni.

               Burj Dubai, Taipei 101, Empire State Building, Eiffel-torony

A Burj Dubaj az 508 méter magas Taipei 101 rekordját adja át a múltnak, amely a föld alatti szintekkel együtt összesen 106 emelet magas.

Az új rekord hitelesítésére csak a hivatalos méréseket követően kerülhet sor, ezek hiányában papíron még mindig a tajpeji csodatorony minősül a legmagasabbnak. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy a hamarosan új név kerül a lista élére, amely nem csak milliméterekkel, hanem körülbelül 300 méterrel magasabb, mint az eddigi csúcstartó.

Eddig mintegy ezer lakás talált gazdára az épületben, valamint az irodák iránt is fokozott az érdeklődés. A legfelső szintekről tiszta időben akár 80 kilométerre is ellátni, ami páratlan panorámát biztosít majd a tulajdonosoknak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A liftek - melyek természetesen a leggyorsabbak a maguk kategóriájában - 40 km/órás sebességgel repítik a magasba az embereket, a legfelső szint még így is körülbelül két perc alatt érhető el. A tornyot borító üvegfelület területe 17 futballpályának felel meg, tisztítása akár 6-8 hetet is igénybe vesz majd.

Brutális kép a virsli-gyárból: ömlik a pépes massza! Árakkal

A 2009-es év utolsó nagy durranása!

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?