Anorexiás felhőkarcoló Dubaiban - képpel

Pénzcentrum
2009. szeptember 27. 12:00

Joggal pályázik a "világ legmagasabb lakóépülete" címre a várhatóan 2012-re elkészülő Pentominium névre keresztelt Dubaiban épülő felhőkarcoló.


Forrás: Building magazin

A tervezést az Aedas építésziroda végezte, amelynek a képviseletében megerősítették, hogy várhatóan a szuper-vékony felhőkarcoló lesz a világ legmagasabb lakóépülete.

A jelenleg építés alatt álló 120 szintes épület tetőmagassága eléri majd az 516 métert, de toronnyal együtt 618 méter magas lesz. Az épület hasznos alapterülete 151 ezer négyzetméter.

Az Egyesült Arab Emírségekben több építkezést is elhalasztottak, a Pentominium esetében az átadási határidő változott. A korábban 2011-re tervezett átadást 2012-re módosították.

Az épület belsejében lakások kapnak majd helyet, az átadást követően a 818 méteres Burj Dubai után ez lehet a világ második legmagasabb toronyháza.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Források szerint alig 8 méterrel lesz magasabb, mint a szintén építés alatt álló Chicago Spire.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?