27 °C Budapest

Anorexiás felhőkarcoló Dubaiban - képpel

Pénzcentrum
2009. szeptember 27. 12:00

Joggal pályázik a "világ legmagasabb lakóépülete" címre a várhatóan 2012-re elkészülő Pentominium névre keresztelt Dubaiban épülő felhőkarcoló.


Forrás: Building magazin

A tervezést az Aedas építésziroda végezte, amelynek a képviseletében megerősítették, hogy várhatóan a szuper-vékony felhőkarcoló lesz a világ legmagasabb lakóépülete.

A jelenleg építés alatt álló 120 szintes épület tetőmagassága eléri majd az 516 métert, de toronnyal együtt 618 méter magas lesz. Az épület hasznos alapterülete 151 ezer négyzetméter.

Az Egyesült Arab Emírségekben több építkezést is elhalasztottak, a Pentominium esetében az átadási határidő változott. A korábban 2011-re tervezett átadást 2012-re módosították.

Az épület belsejében lakások kapnak majd helyet, az átadást követően a 818 méteres Burj Dubai után ez lehet a világ második legmagasabb toronyháza.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Források szerint alig 8 méterrel lesz magasabb, mint a szintén építés alatt álló Chicago Spire.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 30. csütörtök
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm