Sárga csekk helyett sokan már kártyával fizetik a közüzemi számlákat

Pénzcentrum
2009. november 25. 08:32

Új partnerrel bővül a DíjNet, a közeljövőben az E.ON-csoport csatlakozik a rendszerhez. Kovács Zoltán, az internetes számlabemutatási és -fizetési rendszert üzemeltető Díjbeszedő Holding vezérigazgatója elmondta, a több mint 3 millió hazai fogyasztóval rendelkező energetikai szolgáltatóval aláírt megállapodástól azt várják, hogy a jövő év végére megduplázódik a rendszerbe regisztrált ügyfelek jelenlegi 50 ezres száma - írja a Napi.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A vezérigazgató szerint a rendszer 2007. áprilisi elindítását követően jövő áprilisban érkezhetnek újabb mérföldkőhöz. Onnan kezdve egy fővárosi lakos az összes közüzemi számláját ki tudja majd fizetni a DíjNet internetes vagy épp mobilfizetési felületén.

Ebben a tekintetben is komoly változásokat hoz az idei év vége. A jövő hónaptól az OTP Bank mellett a CIB internetbankjában is megjelenik majd a DíjNet-fizetési opció, jövőre pedig további bankok internetbankjával is kapcsolatot teremtenek. A mobilfizetési megoldások közül a regisztrált DíjNet-ügyfelek az FHB és a mobilszolgáltatók közös megoldása, illetve a Díjbeszedő Holdinghoz tartozó Fold-r Zrt. alkalmazását választhatják.

Ez utóbbi megoldás a bankkártyás fizetést is támogatja. Kovács szerint a DíjNeten történő fizetések 60-70 %-a jelenleg épp a kártyás fizetési modulokon keresztül bonyolódik, amit az magyarázhat, hogy ezzel a megoldással például a hitelkártyás ügyfelek késedelem nélkül tudják kifizetni a számláikat.

A díjnetes számlabemutatás és -beszedés a vezérigazgatója szerint a szolgáltatóknak egy 10 ezer forintos számla esetében mintegy 30-40 forintos megtakarítást hoz a hagyományos papíralapú, sárga csekkes megoldáshoz képest.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20