13 °C Budapest

Sárga csekk helyett sokan már kártyával fizetik a közüzemi számlákat

Pénzcentrum
2009. november 25. 08:32

Új partnerrel bővül a DíjNet, a közeljövőben az E.ON-csoport csatlakozik a rendszerhez. Kovács Zoltán, az internetes számlabemutatási és -fizetési rendszert üzemeltető Díjbeszedő Holding vezérigazgatója elmondta, a több mint 3 millió hazai fogyasztóval rendelkező energetikai szolgáltatóval aláírt megállapodástól azt várják, hogy a jövő év végére megduplázódik a rendszerbe regisztrált ügyfelek jelenlegi 50 ezres száma - írja a Napi.

A vezérigazgató szerint a rendszer 2007. áprilisi elindítását követően jövő áprilisban érkezhetnek újabb mérföldkőhöz. Onnan kezdve egy fővárosi lakos az összes közüzemi számláját ki tudja majd fizetni a DíjNet internetes vagy épp mobilfizetési felületén.

Ebben a tekintetben is komoly változásokat hoz az idei év vége. A jövő hónaptól az OTP Bank mellett a CIB internetbankjában is megjelenik majd a DíjNet-fizetési opció, jövőre pedig további bankok internetbankjával is kapcsolatot teremtenek. A mobilfizetési megoldások közül a regisztrált DíjNet-ügyfelek az FHB és a mobilszolgáltatók közös megoldása, illetve a Díjbeszedő Holdinghoz tartozó Fold-r Zrt. alkalmazását választhatják.

Ez utóbbi megoldás a bankkártyás fizetést is támogatja. Kovács szerint a DíjNeten történő fizetések 60-70 %-a jelenleg épp a kártyás fizetési modulokon keresztül bonyolódik, amit az magyarázhat, hogy ezzel a megoldással például a hitelkártyás ügyfelek késedelem nélkül tudják kifizetni a számláikat.

A díjnetes számlabemutatás és -beszedés a vezérigazgatója szerint a szolgáltatóknak egy 10 ezer forintos számla esetében mintegy 30-40 forintos megtakarítást hoz a hagyományos papíralapú, sárga csekkes megoldáshoz képest.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem