11 °C Budapest

Sárga csekk helyett sokan már kártyával fizetik a közüzemi számlákat

Pénzcentrum
2009. november 25. 08:32

Új partnerrel bővül a DíjNet, a közeljövőben az E.ON-csoport csatlakozik a rendszerhez. Kovács Zoltán, az internetes számlabemutatási és -fizetési rendszert üzemeltető Díjbeszedő Holding vezérigazgatója elmondta, a több mint 3 millió hazai fogyasztóval rendelkező energetikai szolgáltatóval aláírt megállapodástól azt várják, hogy a jövő év végére megduplázódik a rendszerbe regisztrált ügyfelek jelenlegi 50 ezres száma - írja a Napi.

A vezérigazgató szerint a rendszer 2007. áprilisi elindítását követően jövő áprilisban érkezhetnek újabb mérföldkőhöz. Onnan kezdve egy fővárosi lakos az összes közüzemi számláját ki tudja majd fizetni a DíjNet internetes vagy épp mobilfizetési felületén.

Ebben a tekintetben is komoly változásokat hoz az idei év vége. A jövő hónaptól az OTP Bank mellett a CIB internetbankjában is megjelenik majd a DíjNet-fizetési opció, jövőre pedig további bankok internetbankjával is kapcsolatot teremtenek. A mobilfizetési megoldások közül a regisztrált DíjNet-ügyfelek az FHB és a mobilszolgáltatók közös megoldása, illetve a Díjbeszedő Holdinghoz tartozó Fold-r Zrt. alkalmazását választhatják.

Ez utóbbi megoldás a bankkártyás fizetést is támogatja. Kovács szerint a DíjNeten történő fizetések 60-70 %-a jelenleg épp a kártyás fizetési modulokon keresztül bonyolódik, amit az magyarázhat, hogy ezzel a megoldással például a hitelkártyás ügyfelek késedelem nélkül tudják kifizetni a számláikat.

A díjnetes számlabemutatás és -beszedés a vezérigazgatója szerint a szolgáltatóknak egy 10 ezer forintos számla esetében mintegy 30-40 forintos megtakarítást hoz a hagyományos papíralapú, sárga csekkes megoldáshoz képest.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 4. hétfő
Kázmér
10. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm