-2 °C Budapest

Díjnet: sárga csekkek fizetése mobilon

2009. november 11. 09:32

Újabb korszerű számlafizetési lehetőséget vezetett be a Díjbeszedő. A Díjnet ügyfelei ezentúl mobiltelefonjukon keresztül is kiegyenlíthetik a rendszerhez csatlakozott szolgáltatók számláit.

A szolgáltatók listája immár igen hosszú: Budapest közüzemei mellett olyan országos és regionális társaságok is ebbe a folyamatosan bővülő körbe tartoznak, mint a UPC, az ELMÛ és az ÉMÁSZ. Az ügyfelek számára rugalmasságot és kényelmet jelentő mobilfizetési lehetőség a szolgáltatók számára pontosabban fizető fogyasztói kört biztosít.

A mobiltelefon a legelterjedtebb, ráadásul a legrugalmasabban alkalmazható elektronikus kommunikációs eszköz. Ma már a Magyarországon használt telefonok többsége is képes a biztonságos pénzügyi szolgáltatásokat lehetővé tevő nagy sávszélességű adatátvitelre (GPRS). Ezt ismerte fel a Díjbeszedő is, amikor - az elsők között Magyarországon - bankkártya-alapú,mobilszolgáltatótól független mobilfizetési szolgáltatás bevezetéséről döntött.

Az új szolgáltatást bármely mobiltelefonról, a régi SIM-kártya segítségével is igénybe vehetik mindazok, akik a Díjbeszedő elektronikus számlabemutatási és -fizetési rendszeréhez, a Díjnethez csatlakoztak. Ez teszi ugyanis lehetővé, hogy az adott számlákat nem kinyomtatva, hanem elektronikus formában tudják fogadni. A csatlakozás módja igen egyszerű: a Díjnet internetes felületén elvégzett mobil fizetőeszköz regisztrációt követően az ügyfél telefonjára letöltött JAVA alkalmazás a továbbiakban folyamatosan lehetővé teszi a mobilos számlakezelést. Az alkalmazás segítségével az ügyfél látja aktuális számláit, és néhány gombnyomással jóváhagyhatja, elutasíthatja vagy várakoztathatja azokat. A kifizetés nem a telefonszámlát, hanem az ügyfél saját bank kártya-számláját terheli, nagyobb összegű tranzakciókat is lehetővé téve.

A rendszer alapja az Európai Unió támogatásával kifejlesztett SEMOPS (Secure Mobile Payment Service), amelynek kidolgozásában - Fold-R nevű tagvállalatán keresztül - a Díjbeszedő is aktívan részt vett. Az így kidolgozott megoldás közvetíti az információt az ügyfél, a bank és a számlakibocsátó szolgáltató között, lényege, hogy az ügyfélnek is azonnali visszaigazolást biztosít a sikeres tranzakcióról. Az alkalmazásnak a konkurens megoldásokkal szembeni nagy előnye, hogy szolgáltató-független, azaz a SIM kártya és a GSM operátortól függetlenül futtatható és a díjnetes regisztráción kívül további tevékenységet (szerződéskötés, számlanyitás, stb.) sem igényel.

"Az új lehetőség ma már sokak számára nyújthat kényelmes fizetési alternatívát, mivel a Díjnet felületén közel kétmillió háztartás tud havi számlái közül legalább kettőt vagy hármat egy helyen megnézni és kifizetni - mutatta be az érdeklődők lehetséges körét Papp Tibor, a Fold-R vezérigazgatója. - Mivel sem bankfiók, sem számítógép, de még internetes kapcsolat sem kell a rendszer használatához, páratlanul rugalmasan, gyakorlatilag a világ bármely pontjáról másodpercek alatt egyszerű hozzáférést biztosít. E tulajdonságai miatt arra számítunk, hogy sokak érdeklődését felkelti majd ez az újszerű, hazánkban az elsők között alkalmazott fizetési forma."

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Mobilfizetési előzmények a Díjbeszedőnél

A Díjbeszedő számláit ezzel párhuzamosan szintén mobilon tudják fizetni mindazok az ügyfelek is, akik bankszámlájukat az FHB Banknál vezetik, és a T-Mobile vagy a Pannon a mobilszolgáltatójuk. A szükséges alkalmazást ebben a konstrukcióban a szolgáltatótól kapott új SIM-kártya tartalmazza, a vonatkozó szerződéseket is az megfelelő operátoroknál lehet megkötni.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem