Díjnet: sárga csekkek fizetése mobilon

2009. november 11. 09:32

Újabb korszerű számlafizetési lehetőséget vezetett be a Díjbeszedő. A Díjnet ügyfelei ezentúl mobiltelefonjukon keresztül is kiegyenlíthetik a rendszerhez csatlakozott szolgáltatók számláit.

A szolgáltatók listája immár igen hosszú: Budapest közüzemei mellett olyan országos és regionális társaságok is ebbe a folyamatosan bővülő körbe tartoznak, mint a UPC, az ELMÛ és az ÉMÁSZ. Az ügyfelek számára rugalmasságot és kényelmet jelentő mobilfizetési lehetőség a szolgáltatók számára pontosabban fizető fogyasztói kört biztosít.

A mobiltelefon a legelterjedtebb, ráadásul a legrugalmasabban alkalmazható elektronikus kommunikációs eszköz. Ma már a Magyarországon használt telefonok többsége is képes a biztonságos pénzügyi szolgáltatásokat lehetővé tevő nagy sávszélességű adatátvitelre (GPRS). Ezt ismerte fel a Díjbeszedő is, amikor - az elsők között Magyarországon - bankkártya-alapú,mobilszolgáltatótól független mobilfizetési szolgáltatás bevezetéséről döntött.

Az új szolgáltatást bármely mobiltelefonról, a régi SIM-kártya segítségével is igénybe vehetik mindazok, akik a Díjbeszedő elektronikus számlabemutatási és -fizetési rendszeréhez, a Díjnethez csatlakoztak. Ez teszi ugyanis lehetővé, hogy az adott számlákat nem kinyomtatva, hanem elektronikus formában tudják fogadni. A csatlakozás módja igen egyszerű: a Díjnet internetes felületén elvégzett mobil fizetőeszköz regisztrációt követően az ügyfél telefonjára letöltött JAVA alkalmazás a továbbiakban folyamatosan lehetővé teszi a mobilos számlakezelést. Az alkalmazás segítségével az ügyfél látja aktuális számláit, és néhány gombnyomással jóváhagyhatja, elutasíthatja vagy várakoztathatja azokat. A kifizetés nem a telefonszámlát, hanem az ügyfél saját bank kártya-számláját terheli, nagyobb összegű tranzakciókat is lehetővé téve.

A rendszer alapja az Európai Unió támogatásával kifejlesztett SEMOPS (Secure Mobile Payment Service), amelynek kidolgozásában - Fold-R nevű tagvállalatán keresztül - a Díjbeszedő is aktívan részt vett. Az így kidolgozott megoldás közvetíti az információt az ügyfél, a bank és a számlakibocsátó szolgáltató között, lényege, hogy az ügyfélnek is azonnali visszaigazolást biztosít a sikeres tranzakcióról. Az alkalmazásnak a konkurens megoldásokkal szembeni nagy előnye, hogy szolgáltató-független, azaz a SIM kártya és a GSM operátortól függetlenül futtatható és a díjnetes regisztráción kívül további tevékenységet (szerződéskötés, számlanyitás, stb.) sem igényel.

"Az új lehetőség ma már sokak számára nyújthat kényelmes fizetési alternatívát, mivel a Díjnet felületén közel kétmillió háztartás tud havi számlái közül legalább kettőt vagy hármat egy helyen megnézni és kifizetni - mutatta be az érdeklődők lehetséges körét Papp Tibor, a Fold-R vezérigazgatója. - Mivel sem bankfiók, sem számítógép, de még internetes kapcsolat sem kell a rendszer használatához, páratlanul rugalmasan, gyakorlatilag a világ bármely pontjáról másodpercek alatt egyszerű hozzáférést biztosít. E tulajdonságai miatt arra számítunk, hogy sokak érdeklődését felkelti majd ez az újszerű, hazánkban az elsők között alkalmazott fizetési forma."

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mobilfizetési előzmények a Díjbeszedőnél

A Díjbeszedő számláit ezzel párhuzamosan szintén mobilon tudják fizetni mindazok az ügyfelek is, akik bankszámlájukat az FHB Banknál vezetik, és a T-Mobile vagy a Pannon a mobilszolgáltatójuk. A szükséges alkalmazást ebben a konstrukcióban a szolgáltatótól kapott új SIM-kártya tartalmazza, a vonatkozó szerződéseket is az megfelelő operátoroknál lehet megkötni.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?