Megért 10 milliárdot a belső kétszintes a kínainak

2009. október 26. 13:02

Ha kiskorunkban megláttuk valaminek az alján a "Made in Hong Kong" feliratot, akkor nagy valószínűséggel az egy olcsó és silány minőségű tárgy lehetett. Nem áll ez a megállapítás az alábbi képen látható felhőkarcoló egyik belső kétszintes lakására, mely a napokban talált gazdára 56,5 millió dollárért (10 milliárd forintért).

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Forrás: overseaspropertymall.com

Az 554 négyzetméteres ingatlan vevője Kínából érkezett, de egyéb információkat nem árultak el róla. A fejlesztő (Henderson Land) szerint a lakásár tekintetében egyedülálló adásvételről beszélhetünk, amely nem csak a városban, hanem világszerte példátlan.

A hongkongi ingatlanszakértők szerint bár vannak a gazdaság felépülésére utaló jelek, a százezer dolláros négyzetméterár még mindig túlzónak tűnik. Az ingatlan a felsőbb szinteken található, ahonnan kiváló kilátás nyílik a Viktória-kikötőre. A belső kétszintes ötszobás lakást számos extra helyiséggel is felszerelték.

Található benne jóga és fitneszterem, medence, melyek láttán az eladó szerint könnyen lecsendesedik, akik sokallja a vételárat. A cég képviselője hozzátette, hogy a múlt hónapban egy üzletember 24,5 millió dollárt adott egy 74 négyzetméteres lakásért a városban, ami négyzetméterre vetítve közel három és félszeres árat jelent.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20