20 °C Budapest

Ezermilliárdos bukta: ingatlanmágnások koldussorban

2009. október 26. 11:02

Egy pillanatig sem volt kétséges, hogy az ingatlanpiac a válság egyik legnagyobb vesztese lesz. De a szektor nagyágyúi sem gondolták volna, hogy ennyit fognak bukni a recesszión...

Bődületes pénzeket, a becslések szerint 43 milliárd fontot, azaz több mint 12 ezer milliárd forintot buktak a legnagyobb brit ingatlanguruk. A válság különösen nagy mértékben sújtja az ingatlanpiacot és az építőipart, így nem csoda, hogy a legnagyobb piaci szereplők vagyona megfeleződött a 2007-es adatokhoz képest.

A 10 legnagyobb ingatlantulajdonos-és spekuláns vagyona a 2007-es 77,4 milliárd fontról mára 34,3 milliárd fontra esett vissza. Az Estates Gazette című szaklap szerint a legnagyobbat Trevor Hemmings, a Blackpool Tower tulajdonosa bukta, akinek személyes vagyona a tavalyi egymilliárdról 300 millió fontra (86,6 milliárd forint) esett vissza.

 

A Blackpool Tower(Fotó: media.lancashiretourism.com)


Az Estates Gazette szerkesztője, Damian Wild úgy látja, a 2009-es év különösen kemény volt minden piaci szereplő számára, az ingatlanszakma elit-osztályából senkit sem kímélt a válság.
A szakember szerint gyakorlatilag nincs olyan ingatlanbefektető, aki azt várná, hogy 2010-ben ismét talpra tudna állni a szektor.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?