-2 °C Budapest

Kísértetváros az öböl partján: kiürül Dubai

Pénzcentrum
2009. október 15. 14:02

Akármit mondanak az elemzők, a válságnak még mindig nincs vége: Dubaiban például az ingatlanok 25 százaléka üresen áll, az árak pedig még mindig nem érték el a mélypontjukat.

A Collier által készített felmérés szerint a lakó- és irodacélú ingatlanok 25 százaléka áll üresen az Egyesült Arab Emirátusok legismertebb városában. A bérbeadott lakóingatlanok száma 49 százalékkal csökkent 2009 harmadik negyedévében az előző év hasonló időszakához viszonyítva. Ráadásul a felmérésben részt vevő cégek közül 71 százalék gondolja úgy, hogy a nehézségeknek még nincs vége és az árak még nem érték el a mélypontjukat.

A fejlesztők ugyanakkor nem dobják be a törölközőt, alig 18 százalékuk függesztette fel az építést és értékesítést, hogy kivárja a válság végét. Nincs viszont könnyű dolguk: a bérbeadók eddig átlagosan 12 százalékot engedtek az árakból alig fél év alatt.

A tulajdonosok valószínűleg késhegyre menő harcot folytathatnak majd a bérlőkért. Év végéig ugyanis 340 ezer üresen álló ingatlan lehet a városban, mely 2011-ig újabb 34 300 egységgel bővül.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 29. szerda
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm