34 °C Budapest

Világvége a kertvárosban - képekkel

2009. október 11. 18:01

Apokaliptikus víziókban és csernobili beszámolókban lehet olyan vidékeket látni, ahol egy teremtett lélek sincs és mindent felver a gaz. Az alábbi vidék azonban Newcastle egy egészen jónal számító negyedében található.

A Lower Delaval épületegyüttes Newcastle középpontjától alig négy kilométerre található. A házat - több más környékbeli épülettel egyetemben - hét évvel ezelőtt lebontásra ítélte a település tanácsa, hogy aztán új házak segítségével regenerálják a környéket. A lakók mind egy szálig ki is költöztek - a házakhoz azonban senki sem nyúlt az elmúlt hét évben.

Fotó: North News & Pictures


Az elmaradt beruházásoknak köszönhetően Newcastle egyes utcái egy atomcsapás utáni világba kalauzolnak el bennünket. A gaz embermagasságú, a falakat graffitik borítják, az utcákon hegyekben áll a szemét.

Fotó: North News & Pictures


Jelenleg 130 épület áll üresen, melyek mindegyikét a városi megújulási program keretében jelülték ki lebontásra. Pedig némelyik egész jó állapotban volt, a Lower Delaval például 1984-ben lett teljesen felújítva.

Fotó: North News & Pictures


A munkálatok elkezdését azonban most már nem csak a pénz hiánya, hanem az is hátráltatja, hogy a volt lakók (köz)tartozásai miatt az épületegyüttes tulajdonosa nem egyezik bele a bontásba. Miközben a vita zajlik közte és a városi tanács között, egyre hangosabbak az aggódó hangok, akik szerint veszélyt jelent a város életére, ha üresen állnak a házak, hiszen a november 5-i Örömtüzek Éjszakáján semmi sem biztosítja azt, hogy ne a házakból csináljon valaki óriási máglyát, részeg örömében.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem