13 °C Budapest

Emelkedik a tengerszint: lőttek az építési engedélynek a parton

Pénzcentrum
2009. szeptember 3. 12:02

Az előrejelzések szerint 2050-ig 30 centiméterrel, majd az azt követő fél évszázadban további 50 centiméterrel emelkedik a tengerszint az ausztrál Queensland állam partjai mentén. A helyi építésügyi hatóságok ezt figyelembe véve alkották meg az új irányelveket, a partmenti beruházások lenullázása jelentősen visszavetheti a térség fejlődését.

Az építési tilalom a part mentén húzódó 5 kilométeres sáv alacsonyabban fekvő területein lesz érvényben, ott egyáltalán nem indulhatnak új beruházások.


Forrás: propertywire.com

A tiltott zónában található ingatlanok fennmaradhatnak, de azokra már csak bontási engedélyeket adnak ki, újraépíteni nem lehet majd őket.

A tervezet kidolgozása még folyamatban van, amit a jóváhagyást követően azonnal eljuttatnak majd az érintetteknek. A szigorítás hírére vélhetően eltűnnek a befektetők a térségből, ennek ellenére mégis arra számítanak, hogy több állam átveszi ezt a gyakorlatot.

A klímaváltozás következtében emelkedő tengerszint jelentős területeket áraszthat el a következő évtizedekben, ez elől azok sem tudnak kitérni, akik a kockázatokat nem mérték fel megfelelően.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A volt KGB-s szerint 2010-ben széthullik az USA! Nézze meg az új térképet! (2. rész)

Egy egész hegylánc bújik elő a tengerből! Lélegzetelállító videó!

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 19. 17:45