14 °C Budapest

Emelkedik a tengerszint: lőttek az építési engedélynek a parton

Pénzcentrum
2009. szeptember 3. 12:02

Az előrejelzések szerint 2050-ig 30 centiméterrel, majd az azt követő fél évszázadban további 50 centiméterrel emelkedik a tengerszint az ausztrál Queensland állam partjai mentén. A helyi építésügyi hatóságok ezt figyelembe véve alkották meg az új irányelveket, a partmenti beruházások lenullázása jelentősen visszavetheti a térség fejlődését.

Az építési tilalom a part mentén húzódó 5 kilométeres sáv alacsonyabban fekvő területein lesz érvényben, ott egyáltalán nem indulhatnak új beruházások.


Forrás: propertywire.com

A tiltott zónában található ingatlanok fennmaradhatnak, de azokra már csak bontási engedélyeket adnak ki, újraépíteni nem lehet majd őket.

A tervezet kidolgozása még folyamatban van, amit a jóváhagyást követően azonnal eljuttatnak majd az érintetteknek. A szigorítás hírére vélhetően eltűnnek a befektetők a térségből, ennek ellenére mégis arra számítanak, hogy több állam átveszi ezt a gyakorlatot.

A klímaváltozás következtében emelkedő tengerszint jelentős területeket áraszthat el a következő évtizedekben, ez elől azok sem tudnak kitérni, akik a kockázatokat nem mérték fel megfelelően.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A volt KGB-s szerint 2010-ben széthullik az USA! Nézze meg az új térképet! (2. rész)

Egy egész hegylánc bújik elő a tengerből! Lélegzetelállító videó!

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17