Emelkedik a tengerszint: lőttek az építési engedélynek a parton

Pénzcentrum
2009. szeptember 3. 12:02

Az előrejelzések szerint 2050-ig 30 centiméterrel, majd az azt követő fél évszázadban további 50 centiméterrel emelkedik a tengerszint az ausztrál Queensland állam partjai mentén. A helyi építésügyi hatóságok ezt figyelembe véve alkották meg az új irányelveket, a partmenti beruházások lenullázása jelentősen visszavetheti a térség fejlődését.

Az építési tilalom a part mentén húzódó 5 kilométeres sáv alacsonyabban fekvő területein lesz érvényben, ott egyáltalán nem indulhatnak új beruházások.


Forrás: propertywire.com

A tiltott zónában található ingatlanok fennmaradhatnak, de azokra már csak bontási engedélyeket adnak ki, újraépíteni nem lehet majd őket.

A tervezet kidolgozása még folyamatban van, amit a jóváhagyást követően azonnal eljuttatnak majd az érintetteknek. A szigorítás hírére vélhetően eltűnnek a befektetők a térségből, ennek ellenére mégis arra számítanak, hogy több állam átveszi ezt a gyakorlatot.

A klímaváltozás következtében emelkedő tengerszint jelentős területeket áraszthat el a következő évtizedekben, ez elől azok sem tudnak kitérni, akik a kockázatokat nem mérték fel megfelelően.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A volt KGB-s szerint 2010-ben széthullik az USA! Nézze meg az új térképet! (2. rész)

Egy egész hegylánc bújik elő a tengerből! Lélegzetelállító videó!

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem