12 °C Budapest

Tízmilliós extra munkák az Oszkó-villán: itt a LISTA!

Pénzcentrum
2009. szeptember 23. 08:32

Még nem adták ki Oszkó Péter épülő luxusvillájának használatbavételi engedélyét, mert a pénzügyminiszter túlépítette házát - tudta meg a Magyar Nemzet. A tárcavezető a lapnak elmondta, hogy a vizsgálat azért indult, mert két vonatkozásban eltértek az eredeti tervektől.

A tervezők homlokzati vízeséssel akarták megvédeni az épületet a rovaroktól és a portól, de ez nem valósul meg, másrészt a statikusok javaslatára nagyobb alapot csináltak, hogy a ház biztosabban álljon, így az épület alatt 3 pincehelyiséggel több került kialakításra.

"Bízom benne, hogy nem kell lebontani az épületet" - mondta a pénzügyminiszter, aki kijelentette, hogy ha megbüntetik, akkor jogkövető állampolgárként azt tudomásul veszi és befizeti a kiszabott bírságot. A pénzügyminiszter arról is beszámolt, hogy információi szerint a II. kerületben még nem volt arra példa, hogy bontást rendeljenek el, ezt azonban a kerületi polgármester cáfolta.

A lap még beszámolt arról, hogy Oszkó Péter budai villája négyszintes lesz, s 400-450 négyzetméteres (a fejlemények alapján viszont az sem zárható ki, hogy még ennél is nagyobb). Várhatóan másfél hónap múlva már be is költözhetnek új tulajdonosai.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?