3 °C Budapest

Pofátlan ingatlanügynök: a világ legbecsapósabb lakáshirdetése

Pénzcentrum
2009. szeptember 30. 13:02

Támadások kereszttüzébe került az az ingatlanügynökség, amely a hirdetésében elfelejtette közölni, hogy a hagyományos vidéki házikónak titulált ingatlan tőszomszédságában egy atomerőmű áll. Rövid időn belül érdeklődők serege jelentkezett a kedvező áron kínált háromszobás ingatlanra, amelyhez fél hektáros saját telekrész tartozik. A leendő vásárlók előbb megdöbbentek, aztán csalódottan távoztak.

A hirdetés szerint a 247 ezer fontért kínált házikó - amely garázzsal, udvari beálló, padlástérrel és zöldségeskerttel is rendelkezik - a festői szépségű Dungeness természetvédelmi területen található. Egy apró részletet nem tüntettek fel, miszerint karnyújtásnyira tőle két hatalmas atomreaktor található.

Hagyományos vidéki házikó idilli környezetben

Az 1930-as években épült házról olyan szögben készítettek fotókat, hogy az ipari létesítménynek még az árnyéka se látszódjon. Az ellenkező irányból utólag készített fotókon és a légi felvételen az eladásra kínált ingatlan eltörpül az óriási erőmű mellett.

Ebből a szögből fény derül a turpisságra

Az egyik érdeklődő a képek forrásául szolgáló Sun magazinnal elmondta, hogy szó szerint elborzadt, amikor kiérkezett a helyszínre: "Hihetetlen látvány tárult elém, teljesen másra számítottam azok után, amit az internetes hirdetésben láttam. A képek alapján érdemesnek találtam a házikót a megvételre, de amikor személyesen is megtekintettem, a szomszédban egy hatalmas erőmű tárult elém."

A légifelvételen is jól látszik, hogy milyen közel van az erőmű

Ezek után már nem is volt kíváncsi a ház belsejére, egyszerűen sarkon fordult és távozott a helyszínről. A hirdetést feladó ügynökség szóvivője elmondta: "Köztudott, hogy a Dungeness természetvédelmi területen minden ingatlan az erőmű közelében van. A mai világban a cím alapján mindenki előre megtekintheti egy adott ingatlan fekvését a Google Earth segítségével."

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?