13 °C Budapest

Pofátlan ingatlanügynök: a világ legbecsapósabb lakáshirdetése

Pénzcentrum
2009. szeptember 30. 13:02

Támadások kereszttüzébe került az az ingatlanügynökség, amely a hirdetésében elfelejtette közölni, hogy a hagyományos vidéki házikónak titulált ingatlan tőszomszédságában egy atomerőmű áll. Rövid időn belül érdeklődők serege jelentkezett a kedvező áron kínált háromszobás ingatlanra, amelyhez fél hektáros saját telekrész tartozik. A leendő vásárlók előbb megdöbbentek, aztán csalódottan távoztak.

A hirdetés szerint a 247 ezer fontért kínált házikó - amely garázzsal, udvari beálló, padlástérrel és zöldségeskerttel is rendelkezik - a festői szépségű Dungeness természetvédelmi területen található. Egy apró részletet nem tüntettek fel, miszerint karnyújtásnyira tőle két hatalmas atomreaktor található.

Hagyományos vidéki házikó idilli környezetben

Az 1930-as években épült házról olyan szögben készítettek fotókat, hogy az ipari létesítménynek még az árnyéka se látszódjon. Az ellenkező irányból utólag készített fotókon és a légi felvételen az eladásra kínált ingatlan eltörpül az óriási erőmű mellett.

Ebből a szögből fény derül a turpisságra

Az egyik érdeklődő a képek forrásául szolgáló Sun magazinnal elmondta, hogy szó szerint elborzadt, amikor kiérkezett a helyszínre: "Hihetetlen látvány tárult elém, teljesen másra számítottam azok után, amit az internetes hirdetésben láttam. A képek alapján érdemesnek találtam a házikót a megvételre, de amikor személyesen is megtekintettem, a szomszédban egy hatalmas erőmű tárult elém."

A légifelvételen is jól látszik, hogy milyen közel van az erőmű

Ezek után már nem is volt kíváncsi a ház belsejére, egyszerűen sarkon fordult és távozott a helyszínről. A hirdetést feladó ügynökség szóvivője elmondta: "Köztudott, hogy a Dungeness természetvédelmi területen minden ingatlan az erőmű közelében van. A mai világban a cím alapján mindenki előre megtekintheti egy adott ingatlan fekvését a Google Earth segítségével."

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. február 29. csütörtök
Elemér
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem