14 °C Budapest

Pofátlan ingatlanügynök: a világ legbecsapósabb lakáshirdetése

Pénzcentrum
2009. szeptember 30. 13:02

Támadások kereszttüzébe került az az ingatlanügynökség, amely a hirdetésében elfelejtette közölni, hogy a hagyományos vidéki házikónak titulált ingatlan tőszomszédságában egy atomerőmű áll. Rövid időn belül érdeklődők serege jelentkezett a kedvező áron kínált háromszobás ingatlanra, amelyhez fél hektáros saját telekrész tartozik. A leendő vásárlók előbb megdöbbentek, aztán csalódottan távoztak.

A hirdetés szerint a 247 ezer fontért kínált házikó - amely garázzsal, udvari beálló, padlástérrel és zöldségeskerttel is rendelkezik - a festői szépségű Dungeness természetvédelmi területen található. Egy apró részletet nem tüntettek fel, miszerint karnyújtásnyira tőle két hatalmas atomreaktor található.

Hagyományos vidéki házikó idilli környezetben

Az 1930-as években épült házról olyan szögben készítettek fotókat, hogy az ipari létesítménynek még az árnyéka se látszódjon. Az ellenkező irányból utólag készített fotókon és a légi felvételen az eladásra kínált ingatlan eltörpül az óriási erőmű mellett.

Ebből a szögből fény derül a turpisságra

Az egyik érdeklődő a képek forrásául szolgáló Sun magazinnal elmondta, hogy szó szerint elborzadt, amikor kiérkezett a helyszínre: "Hihetetlen látvány tárult elém, teljesen másra számítottam azok után, amit az internetes hirdetésben láttam. A képek alapján érdemesnek találtam a házikót a megvételre, de amikor személyesen is megtekintettem, a szomszédban egy hatalmas erőmű tárult elém."

A légifelvételen is jól látszik, hogy milyen közel van az erőmű

Ezek után már nem is volt kíváncsi a ház belsejére, egyszerűen sarkon fordult és távozott a helyszínről. A hirdetést feladó ügynökség szóvivője elmondta: "Köztudott, hogy a Dungeness természetvédelmi területen minden ingatlan az erőmű közelében van. A mai világban a cím alapján mindenki előre megtekintheti egy adott ingatlan fekvését a Google Earth segítségével."

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 23. csütörtök
Tekla
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?