16 °C Budapest

Megregulázzák az ingatlanügynököket - rájuk fér!

2009. július 30. 13:02

Új eligazító könyvecskét adnak ki Nagy-Britanniában az ingatlanügynököknek, hogy lefektessék a szakma alapszabályait és alapvető etikai elvárásait, mivel az ügynökök megítélése a béka feneke alá zuhant a lakosság szemében.

A Kék Könyv, melyet a beszédes nevű Ellenőrök Királyi Intézete adott ki, a remények szerint javít majd az ingatlanügynökök megítélésén. A szakma képviselői ugyanis a szigetországi lakosság szemében annyira megbízhatóak, mint a politikusok - vagyis semennyire.

Az intézet szerint az ingatlanvásárlás az egyik legnagyobb projekt, ami egy átlagpolgár életében történhet, így mindenképpen fel kell állítani olyan standardokat, melyek meghatározzák a szakma képviselőinek hozzáállását.

"Az ingatlanpiacra nehezedő nyomást is figyelembe véve soha nem volt még ilyen fontos, hogy az ügynökök szigorú követelmények szerint dolgozzanak, az emberek pedig megtudják, hogyan is kellene dolgoznia egy jó ügynöknek és mennyit is várhatnak el tőlük" - írta a könyvhöz írt sajtóközleményében az intézet.

A Kék Könyv tartalmazza a munkafolyamat alapvető elvárásait, felállítja a profi munkához szükséges szabályokat, ugyanakkor tanácsokat is nyújt az eladási és vételi procedúra minden egyes lépcsőfokához, a marketingtől és a hirdetésektől kezdve a tranzakció befejezése utáni teendőkig.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?