13 °C Budapest

Megregulázzák az ingatlanügynököket - rájuk fér!

2009. július 30. 13:02

Új eligazító könyvecskét adnak ki Nagy-Britanniában az ingatlanügynököknek, hogy lefektessék a szakma alapszabályait és alapvető etikai elvárásait, mivel az ügynökök megítélése a béka feneke alá zuhant a lakosság szemében.

A Kék Könyv, melyet a beszédes nevű Ellenőrök Királyi Intézete adott ki, a remények szerint javít majd az ingatlanügynökök megítélésén. A szakma képviselői ugyanis a szigetországi lakosság szemében annyira megbízhatóak, mint a politikusok - vagyis semennyire.

Az intézet szerint az ingatlanvásárlás az egyik legnagyobb projekt, ami egy átlagpolgár életében történhet, így mindenképpen fel kell állítani olyan standardokat, melyek meghatározzák a szakma képviselőinek hozzáállását.

"Az ingatlanpiacra nehezedő nyomást is figyelembe véve soha nem volt még ilyen fontos, hogy az ügynökök szigorú követelmények szerint dolgozzanak, az emberek pedig megtudják, hogyan is kellene dolgoznia egy jó ügynöknek és mennyit is várhatnak el tőlük" - írta a könyvhöz írt sajtóközleményében az intézet.

A Kék Könyv tartalmazza a munkafolyamat alapvető elvárásait, felállítja a profi munkához szükséges szabályokat, ugyanakkor tanácsokat is nyújt az eladási és vételi procedúra minden egyes lépcsőfokához, a marketingtől és a hirdetésektől kezdve a tranzakció befejezése utáni teendőkig.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 19. 17:45