Válságálló befektetés: itt vegyél nyaralót!

Pénzcentrum
2009. június 26. 09:17

A francia Riviérát még egy erős gazdasági válság sem rázza meg érezhetően, a Vörös tenger egyre kedveltebb honfitársaink körében.

A Riviéra különlegessége, kellemes klímája miatt folyamatosan keresett a tehetősebb nyugati befektetők s újabban egy szűk magyar réteg körében is, utóbbiak elsősorban kisebb stúdiólakásokat, apartmanokat vásárolnak.

Mára az itteni ingatlanok eladási árai maximum 10 százalékkal csökkentek, így a vevők alkupozícióba kerültek. Az árakat a hely mellett a tengerparttól való távolság, a panoráma, valamint a szolgáltatások (uszoda, őrzés) befolyásolják. Noha a kereslet nagyobb, mint a kínálat, a kisebb lakóingatlanokra 5-10 százalékot még alkudni is lehet, áruk egyébként 100-400 ezer euró között változik.

Ugyancsak a magyarok által újabban felfedezett területek közé tartozik a Budapesttől négyórás repülőútra található egyiptomi El-Gouna (Lagúnaváros). A Vörös-tenger kivételes adottságú üdülőparadicsomában mára már több mint 4 millió négyzetmétert beépítettek és további 3,5 millió négyzetméternyi terület áll tervezés alatt.

A régió egyik legnagyobb városában, Hurghadában 34 négyzetméteres stúdiólakást már 18 500 eurótól lehet vásárolni, melyekhez a közösségi terek és kommunális helyiségek - uszoda, nappali stb. - használata is hozzátartozik. A terület egyre kedveltebb, hiszen az egzotikumok mellett kitűnő ingatlanbefektetési lehetőséget is nyújt.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem