15 °C Budapest

Válságálló befektetés: itt vegyél nyaralót!

Pénzcentrum
2009. június 26. 09:17

A francia Riviérát még egy erős gazdasági válság sem rázza meg érezhetően, a Vörös tenger egyre kedveltebb honfitársaink körében.

A Riviéra különlegessége, kellemes klímája miatt folyamatosan keresett a tehetősebb nyugati befektetők s újabban egy szűk magyar réteg körében is, utóbbiak elsősorban kisebb stúdiólakásokat, apartmanokat vásárolnak.

Mára az itteni ingatlanok eladási árai maximum 10 százalékkal csökkentek, így a vevők alkupozícióba kerültek. Az árakat a hely mellett a tengerparttól való távolság, a panoráma, valamint a szolgáltatások (uszoda, őrzés) befolyásolják. Noha a kereslet nagyobb, mint a kínálat, a kisebb lakóingatlanokra 5-10 százalékot még alkudni is lehet, áruk egyébként 100-400 ezer euró között változik.

Ugyancsak a magyarok által újabban felfedezett területek közé tartozik a Budapesttől négyórás repülőútra található egyiptomi El-Gouna (Lagúnaváros). A Vörös-tenger kivételes adottságú üdülőparadicsomában mára már több mint 4 millió négyzetmétert beépítettek és további 3,5 millió négyzetméternyi terület áll tervezés alatt.

A régió egyik legnagyobb városában, Hurghadában 34 négyzetméteres stúdiólakást már 18 500 eurótól lehet vásárolni, melyekhez a közösségi terek és kommunális helyiségek - uszoda, nappali stb. - használata is hozzátartozik. A terület egyre kedveltebb, hiszen az egzotikumok mellett kitűnő ingatlanbefektetési lehetőséget is nyújt.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2021. szeptember 27. 18:05