2 °C Budapest

Válságálló befektetés: itt vegyél nyaralót!

Pénzcentrum
2009. június 26. 09:17

A francia Riviérát még egy erős gazdasági válság sem rázza meg érezhetően, a Vörös tenger egyre kedveltebb honfitársaink körében.

A Riviéra különlegessége, kellemes klímája miatt folyamatosan keresett a tehetősebb nyugati befektetők s újabban egy szűk magyar réteg körében is, utóbbiak elsősorban kisebb stúdiólakásokat, apartmanokat vásárolnak.

Mára az itteni ingatlanok eladási árai maximum 10 százalékkal csökkentek, így a vevők alkupozícióba kerültek. Az árakat a hely mellett a tengerparttól való távolság, a panoráma, valamint a szolgáltatások (uszoda, őrzés) befolyásolják. Noha a kereslet nagyobb, mint a kínálat, a kisebb lakóingatlanokra 5-10 százalékot még alkudni is lehet, áruk egyébként 100-400 ezer euró között változik.

Ugyancsak a magyarok által újabban felfedezett területek közé tartozik a Budapesttől négyórás repülőútra található egyiptomi El-Gouna (Lagúnaváros). A Vörös-tenger kivételes adottságú üdülőparadicsomában mára már több mint 4 millió négyzetmétert beépítettek és további 3,5 millió négyzetméternyi terület áll tervezés alatt.

A régió egyik legnagyobb városában, Hurghadában 34 négyzetméteres stúdiólakást már 18 500 eurótól lehet vásárolni, melyekhez a közösségi terek és kommunális helyiségek - uszoda, nappali stb. - használata is hozzátartozik. A terület egyre kedveltebb, hiszen az egzotikumok mellett kitűnő ingatlanbefektetési lehetőséget is nyújt.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58