4 °C Budapest

Gőzerővel indul az albérlethajsza

Pénzcentrum
2009. július 24. 09:42

Mivel a ponthatárok már ismertek, napokon belül elindulhat az idei albérletvadászat. A lakáskeresők alkupozíciója idén sokat erősödött: a kínálat nőtt, a bérleti díjak pedig csökkentek.

Vidéken havi 25 ezer, míg Budapesten akár már 40 ezer forintért is lehet lakást bérelni, külföldi diákok pedig már 400 euróért is találnak lakást maguknak.

A kínálat bővülése miatt az árak 5-15 százalékkal estek az elmúlt hónapokban, de enyhültek a bérbeadási feltételek is: van, aki a sikeres kiadás érdekében kevesebb kauciót kér például.

Idén a válság miatt azok is kiadják lakásaikat, akik korábban hagyták üresen állni, de az eladásra váró lakásokat is sokan bérbe adják, akár csak néhány hónapra is, csakúgy, mint a törlesztőrészletek megemelkedése miatt bajba került családok.

Ez persze most a bérlőknek kedvez, akik továbbra is a jó közlekedéssel rendelkező, központközeli kiadó lakásokat keresik, de népszerűek a csendes, zöldövezeti lakások is.

A panellakások azonban jelentős hátrányból indulnak, mivel a bérlők különösen nagy figyelmet fordítanak már a járulékos költségekre, így a rezsire, fűtésre, közös költségre.

A fővárosban a jellemző bérleti díj 55-80, míg vidéki nagyvárosokban 35-60 ezer forint között alakul - ezeket a lakásokat jellemzően diákok, illetve egyedülállók, fiatal párok veszik ki. Kisebb településeken a 25 ezer forint körüli bérleti díj sem kizárt.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?