26 °C Budapest

Gőzerővel indul az albérlethajsza

Pénzcentrum
2009. július 24. 09:42

Mivel a ponthatárok már ismertek, napokon belül elindulhat az idei albérletvadászat. A lakáskeresők alkupozíciója idén sokat erősödött: a kínálat nőtt, a bérleti díjak pedig csökkentek.

Vidéken havi 25 ezer, míg Budapesten akár már 40 ezer forintért is lehet lakást bérelni, külföldi diákok pedig már 400 euróért is találnak lakást maguknak.

A kínálat bővülése miatt az árak 5-15 százalékkal estek az elmúlt hónapokban, de enyhültek a bérbeadási feltételek is: van, aki a sikeres kiadás érdekében kevesebb kauciót kér például.

Idén a válság miatt azok is kiadják lakásaikat, akik korábban hagyták üresen állni, de az eladásra váró lakásokat is sokan bérbe adják, akár csak néhány hónapra is, csakúgy, mint a törlesztőrészletek megemelkedése miatt bajba került családok.

Ez persze most a bérlőknek kedvez, akik továbbra is a jó közlekedéssel rendelkező, központközeli kiadó lakásokat keresik, de népszerűek a csendes, zöldövezeti lakások is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A panellakások azonban jelentős hátrányból indulnak, mivel a bérlők különösen nagy figyelmet fordítanak már a járulékos költségekre, így a rezsire, fűtésre, közös költségre.

A fővárosban a jellemző bérleti díj 55-80, míg vidéki nagyvárosokban 35-60 ezer forint között alakul - ezeket a lakásokat jellemzően diákok, illetve egyedülállók, fiatal párok veszik ki. Kisebb településeken a 25 ezer forint körüli bérleti díj sem kizárt.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm