18 °C Budapest

Mindenki szabadulna a paneltől

Pénzcentrum
2009. július 24. 09:02

A panellakások piacán vidéken és a fővárosban is túlkínálat mutatkozik. Az árak meglehetősen nyomottak: a válság kezdete óta nem emelkedtek, sőt sok helyen egyenesen csökkentek - állítják az ingatlanforgalmazók.

A csökkenés Budapesten a kevésbé felkapott lakótelepeken - Kőbánya, Rákosok, Kispest, VIII. kerület, Békásmegyer, Szentendrei út, Újpest egyes részei - figyelhető meg. Divatos lakótelepnek továbbra is Gazdagrét, a Pók utca, a Kárpát utca számít, s akinek a távolság nem okoz gondot, szívesen nézelődik Káposztásmegyeren is.

Már 6-6,5 millió forinttól elérhető egy-egy normál adottságú, elfogadható helyen lévő és állagú panellakás, az átlagos négyzetméterár pedig 199 ezer forint. A legalacsonyabb panel-négyzetméterárak a IV., X., XV. és XVIII. kerületben vannak, 140 ezer forintos négyzetméterár alatti lakások is jócskán akadnak a kínálatban.

A fizetőképes kereslet csökkenésével és a panellakások forgalmának leállásával néhány helyen erősödött a panelbérletek iránti kereslet. Ilyen például a XVII. kerület, ahol főleg azok keresik a kisebb méretű, a hőszigetelés és ablakcsere miatt a korábbinál kisebb rezsijű lakásokat, akik nem tudnak lakást vásárolni

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?