1 °C Budapest

Mindenki szabadulna a paneltől

Pénzcentrum
2009. július 24. 09:02

A panellakások piacán vidéken és a fővárosban is túlkínálat mutatkozik. Az árak meglehetősen nyomottak: a válság kezdete óta nem emelkedtek, sőt sok helyen egyenesen csökkentek - állítják az ingatlanforgalmazók.

A csökkenés Budapesten a kevésbé felkapott lakótelepeken - Kőbánya, Rákosok, Kispest, VIII. kerület, Békásmegyer, Szentendrei út, Újpest egyes részei - figyelhető meg. Divatos lakótelepnek továbbra is Gazdagrét, a Pók utca, a Kárpát utca számít, s akinek a távolság nem okoz gondot, szívesen nézelődik Káposztásmegyeren is.

Már 6-6,5 millió forinttól elérhető egy-egy normál adottságú, elfogadható helyen lévő és állagú panellakás, az átlagos négyzetméterár pedig 199 ezer forint. A legalacsonyabb panel-négyzetméterárak a IV., X., XV. és XVIII. kerületben vannak, 140 ezer forintos négyzetméterár alatti lakások is jócskán akadnak a kínálatban.

A fizetőképes kereslet csökkenésével és a panellakások forgalmának leállásával néhány helyen erősödött a panelbérletek iránti kereslet. Ilyen például a XVII. kerület, ahol főleg azok keresik a kisebb méretű, a hőszigetelés és ablakcsere miatt a korábbinál kisebb rezsijű lakásokat, akik nem tudnak lakást vásárolni

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 1. péntek
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm