Lakás Budán, 4 millió alatt? Íme a lista!

2009. július 1. 05:55

Szinte hihetetlen, de már 3,9 millió forinttól lehet saját budai lakásod. Kicsit kicsik, kicsit fapadosak, de mégis ők a legolcsóbbak. Ráadásul biztosan nem kell majd ingatlanadót fizetned utánuk!

"Közel a Flórián térhez, kiváló közlekedéssel! 21 m² -es szoba, konyha, fürdőszoba helyiségekből áll. A lakás három helyisége külön-külön nyílik egy folyosóról. Mindhárom helyiség külön zárható. Csendes lakás, alacsony rezsivel, bútorokkal vagy üresen"- hangzatos hirdetés, pláne úgy, hogy a pici panellakás mindössze 4,2 millióba kerül. És ez még nem is a legolcsóbb...

Az ingatlan.com adatbázisa szerint ugyanis a legolcsóbb budai ingatlan egy -szintén- 22 m²-es, - szintén- óbudai, - szintén- panellakás. Annyit tudunk róla, hogy összkomfortos, távfűtéses, 6. emeleti, és a 3. kerületi Ágoston utcában található. És hogy 3,9 millióba kerül...

Tény, hogy a legolcsóbb budai lakások a 3. kerületben találhatók. Óbuda vonzza a kispénzű vásárlókat, hiszen listánk 3. helyezettje is egy itteni, 19 m²-es panel. Ez befektetésnek sem lehet utolsó, hiszen a 4,5 milliós ingatlant jelenleg is bérlők lakják, akik havi 35 ezer forintot fizetnek, és az eladás után is szívesen maradnának. A jelenlegi feltételekkel így bő 10 éven belül teljesen visszanyerhetjük lakásunk vételárát!

 

Szerkesztőségünk személyes kedvence az a 9, azaz kilenc m²-es lakás(ka), ami a 12. kerületi Karthauzi utcában található. A hirdetés szövege szerint összkomfortos, két fekvőgalériás, és 4,5 millió forintba kerül. Ideális azoknak, akik ki nem állhatják a panelt, az aprócska ingatlan ugyanis egy téglaépítésű társasházban kapott helyet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

5 millió forint körül meglehetősen kicsi, elsősorban földszinti lakásokat találtunk, az 1., a 3., és a 11. kerületben.

"A II kerületben a Frankel Leó utcában található. A 3. emeleten található, padlástéri garzon lakás. A lakás belmagassága 3, 4méter, (a szoba belmagassága 6m!) A közös költség vízzel együtt 10000Ft/hó, és gázfűtéses. Szoba, konyhás, wc és előtér található a lakásban. A lakás összesen 29 m², a szoba 19 m², konyha 4 m², előtér 4 m² és a wc 2 m²" Talán első hallásra nem is hangzik olyan rosszul, hogy 5,9 millióért saját, 2. kerületi lakásunk lehet, azonban érdemes résen lenni. A lakást ugyanis megközelítőleg 30 éve nem lakták, ezért kimondottan romos állapotban van. De a hirdetés szerint egy kis munkával és ragyogó kreativitással gyönyörű ékszer dobozt lehet belőle kihozni. Sok sikert kívánunk!

A budai oldal legdrágábbja -vagy inkább legkevésbé olcsója- a 22. kerület: itt a legolcsóbb lakás közel 7 millió forintba kerül. Az 1. kerületben viszont Budapest egyik legdrágább részén, a Várnegyedben is vehetünk már pici, olcsó ingatlant: "1. kerület, vár aljában, közel a Battyhiány térhez eladó egy földszinti, udvari, 16 m² alapterületű állógalériázható, felújítandó öröklakás. Konyhafal ki van építve, hideg-meleg vizes mosogatóval, és elektromos főzőlappal. A fürdőszoba kiépítését a vevő kívánságára megcsináltatjuk."

Tehát olcsó ingatlanokból Budán is akad bőven, mégis, aki teheti, próbáljon néhány millióval többet rászánni, és az éjjeli menedékek helyett vegyen magának olyan lakást, amiben igazán otthonosan érezheti magát!

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 6. szerda
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem