Lakás Budán, 4 millió alatt? Íme a lista!

2009. július 1. 05:55

Szinte hihetetlen, de már 3,9 millió forinttól lehet saját budai lakásod. Kicsit kicsik, kicsit fapadosak, de mégis ők a legolcsóbbak. Ráadásul biztosan nem kell majd ingatlanadót fizetned utánuk!

"Közel a Flórián térhez, kiváló közlekedéssel! 21 m² -es szoba, konyha, fürdőszoba helyiségekből áll. A lakás három helyisége külön-külön nyílik egy folyosóról. Mindhárom helyiség külön zárható. Csendes lakás, alacsony rezsivel, bútorokkal vagy üresen"- hangzatos hirdetés, pláne úgy, hogy a pici panellakás mindössze 4,2 millióba kerül. És ez még nem is a legolcsóbb...

Az ingatlan.com adatbázisa szerint ugyanis a legolcsóbb budai ingatlan egy -szintén- 22 m²-es, - szintén- óbudai, - szintén- panellakás. Annyit tudunk róla, hogy összkomfortos, távfűtéses, 6. emeleti, és a 3. kerületi Ágoston utcában található. És hogy 3,9 millióba kerül...

Tény, hogy a legolcsóbb budai lakások a 3. kerületben találhatók. Óbuda vonzza a kispénzű vásárlókat, hiszen listánk 3. helyezettje is egy itteni, 19 m²-es panel. Ez befektetésnek sem lehet utolsó, hiszen a 4,5 milliós ingatlant jelenleg is bérlők lakják, akik havi 35 ezer forintot fizetnek, és az eladás után is szívesen maradnának. A jelenlegi feltételekkel így bő 10 éven belül teljesen visszanyerhetjük lakásunk vételárát!

 

Szerkesztőségünk személyes kedvence az a 9, azaz kilenc m²-es lakás(ka), ami a 12. kerületi Karthauzi utcában található. A hirdetés szövege szerint összkomfortos, két fekvőgalériás, és 4,5 millió forintba kerül. Ideális azoknak, akik ki nem állhatják a panelt, az aprócska ingatlan ugyanis egy téglaépítésű társasházban kapott helyet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

5 millió forint körül meglehetősen kicsi, elsősorban földszinti lakásokat találtunk, az 1., a 3., és a 11. kerületben.

"A II kerületben a Frankel Leó utcában található. A 3. emeleten található, padlástéri garzon lakás. A lakás belmagassága 3, 4méter, (a szoba belmagassága 6m!) A közös költség vízzel együtt 10000Ft/hó, és gázfűtéses. Szoba, konyhás, wc és előtér található a lakásban. A lakás összesen 29 m², a szoba 19 m², konyha 4 m², előtér 4 m² és a wc 2 m²" Talán első hallásra nem is hangzik olyan rosszul, hogy 5,9 millióért saját, 2. kerületi lakásunk lehet, azonban érdemes résen lenni. A lakást ugyanis megközelítőleg 30 éve nem lakták, ezért kimondottan romos állapotban van. De a hirdetés szerint egy kis munkával és ragyogó kreativitással gyönyörű ékszer dobozt lehet belőle kihozni. Sok sikert kívánunk!

A budai oldal legdrágábbja -vagy inkább legkevésbé olcsója- a 22. kerület: itt a legolcsóbb lakás közel 7 millió forintba kerül. Az 1. kerületben viszont Budapest egyik legdrágább részén, a Várnegyedben is vehetünk már pici, olcsó ingatlant: "1. kerület, vár aljában, közel a Battyhiány térhez eladó egy földszinti, udvari, 16 m² alapterületű állógalériázható, felújítandó öröklakás. Konyhafal ki van építve, hideg-meleg vizes mosogatóval, és elektromos főzőlappal. A fürdőszoba kiépítését a vevő kívánságára megcsináltatjuk."

Tehát olcsó ingatlanokból Budán is akad bőven, mégis, aki teheti, próbáljon néhány millióval többet rászánni, és az éjjeli menedékek helyett vegyen magának olyan lakást, amiben igazán otthonosan érezheti magát!

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?