Lidérc a szomszédban: feldúlt életek, 42 tonna szemét

2009. július 7. 13:02

Közel 20 ezer dolláros bírság megfizetésére kötelezték a New York-i hivatalok azt az apát és fiát, akik 42 tonna szemetet, lomot és kacatot halmoztak fel az alig kétezer négyzetméteres telkükön. A szemét és a hulladékok elszállításáról a helyi hivatalok gondoskodtak, miután több bejelentés is érkezett a szomszédoktól, akiknek az utóbbi időben rémálommá vált az életük.

A hivatal képviselője szerint ilyet eddig csak filmeken látott. A telken több roncsautó, szanaszét szórt autóalkatrészek, használt gumiabroncsok, csövek, vezetékek és minden egyéb lom megtalálható volt, amit csak el tudunk képzelni. A szemétszállítók legalább 10 alkalommal fordultak és több konténert is megtöltöttek a felhalmozott lomokkal.

A fiatalember - szabálytalanul - számos kiszolgált akkumulátort és fáradt olajat is tárolt a területen, ami a földbe szivárgott, megfertőzve ezzel a talajt és veszélyeztetve a vizeket. Ami a legszomorúbb, hogy mindez karnyújtásnyira történ a város legszebb partszakaszától - mondták az eljáró hivatalnokok.

Az apa elmondása szerint többször megpróbálta rábírni a fiát, hogy tegyék rendbe a területet és szabaduljanak meg a szeméthegyektől, a fiú ilyenkor azonban kalapáccsal fenyegette meg. A fiatalember már előzetesben van, két bűncselekménnyel is vádolják.

A szomszédok elmondták, hogy - amellett, hogy eladhatatlanná váltak a házaik - az állandó pakolás, ordibálás, zajongás és bűz rémálommá is tette az életüket. "Már legfőbb ideje volt, hogy elvigyék ezt a szemetet! Na meg a szemetet is!" - mondta az egyik szomszéd.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

(A képek forrása: newsday.com)

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 19:19
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem