Lidérc a szomszédban: feldúlt életek, 42 tonna szemét

2009. július 7. 13:02

Közel 20 ezer dolláros bírság megfizetésére kötelezték a New York-i hivatalok azt az apát és fiát, akik 42 tonna szemetet, lomot és kacatot halmoztak fel az alig kétezer négyzetméteres telkükön. A szemét és a hulladékok elszállításáról a helyi hivatalok gondoskodtak, miután több bejelentés is érkezett a szomszédoktól, akiknek az utóbbi időben rémálommá vált az életük.

A hivatal képviselője szerint ilyet eddig csak filmeken látott. A telken több roncsautó, szanaszét szórt autóalkatrészek, használt gumiabroncsok, csövek, vezetékek és minden egyéb lom megtalálható volt, amit csak el tudunk képzelni. A szemétszállítók legalább 10 alkalommal fordultak és több konténert is megtöltöttek a felhalmozott lomokkal.

A fiatalember - szabálytalanul - számos kiszolgált akkumulátort és fáradt olajat is tárolt a területen, ami a földbe szivárgott, megfertőzve ezzel a talajt és veszélyeztetve a vizeket. Ami a legszomorúbb, hogy mindez karnyújtásnyira történ a város legszebb partszakaszától - mondták az eljáró hivatalnokok.

Az apa elmondása szerint többször megpróbálta rábírni a fiát, hogy tegyék rendbe a területet és szabaduljanak meg a szeméthegyektől, a fiú ilyenkor azonban kalapáccsal fenyegette meg. A fiatalember már előzetesben van, két bűncselekménnyel is vádolják.

A szomszédok elmondták, hogy - amellett, hogy eladhatatlanná váltak a házaik - az állandó pakolás, ordibálás, zajongás és bűz rémálommá is tette az életüket. "Már legfőbb ideje volt, hogy elvigyék ezt a szemetet! Na meg a szemetet is!" - mondta az egyik szomszéd.

(A képek forrása: newsday.com)

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?