-1 °C Budapest

Mi történt Dubaiban? Hónapok óta nem láttak ilyet

2009. június 2. 12:02

Hosszú és borús hónapok után átmenetileg fellélegezhetnek az emirátusok ingatlantulajdonosai, miután a legfrissebb elemzések szerint Dubaiban és Abu Dhabiban 4-5 %-os áremelkedést mértek az elmúlt két hónapban.

A nemzetközi HBSC bank által készített elemzés szerint hónapok óta nem számolhattak be áremelkedésről, ezért sokak számára üdítő lehet a legutóbbi ingatlan tranzakciók alapján készített felmérés végeredménye. A szakértők ugyanakkor figyelmeztetnek is, hogy az adatok alapján korai lenne még hosszú távú következtetéseket levonni.

Áprilisban 4 %-kal, májusban 5 %-kal voltak magasabbak az adásvételi szerződésekben szereplő vételárak, mint egy évvel korábban, ami a jelenlegi körülmények között mindenképpen bíztatónak mondható. Az eredmények részben annak tudhatóak be, hogy a bankok enyhítettek a hitelezési feltételeken, ezzel közvetve élénkítették a keresletet.

A számok alapján felelőtlenség lenne azt állítani, hogy trendfordulóhoz érkezett Dubai ingatlanpiaca, ugyanis a tranzakciók száma jóval alacsonyabb, mint amit akár csak egy évvel ezelőtt is tapasztalhattak a fejlesztők. A több hónapon át tartó árzuhanás szokatlanul mélyre helyezte a bázist, amit az érdeklődés fokozódásával könnyen túlszárnyalhat a piac.

A tanulmány készítői arra is rámutattak, hogy az árak stabilizálódásának hátterében a kereslet megújulása és az eladók piaci magatartásának változása is állhat. A pánikeladások lezárultak, a külföldi befektetők közül többen visszatértek Dubaiba, valamint a piacon megjelentek a készpénzes vásárlók is.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 9. 19:21
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem