16 °C Budapest

Mi történt Dubaiban? Hónapok óta nem láttak ilyet

2009. június 2. 12:02

Hosszú és borús hónapok után átmenetileg fellélegezhetnek az emirátusok ingatlantulajdonosai, miután a legfrissebb elemzések szerint Dubaiban és Abu Dhabiban 4-5 %-os áremelkedést mértek az elmúlt két hónapban.

A nemzetközi HBSC bank által készített elemzés szerint hónapok óta nem számolhattak be áremelkedésről, ezért sokak számára üdítő lehet a legutóbbi ingatlan tranzakciók alapján készített felmérés végeredménye. A szakértők ugyanakkor figyelmeztetnek is, hogy az adatok alapján korai lenne még hosszú távú következtetéseket levonni.

Áprilisban 4 %-kal, májusban 5 %-kal voltak magasabbak az adásvételi szerződésekben szereplő vételárak, mint egy évvel korábban, ami a jelenlegi körülmények között mindenképpen bíztatónak mondható. Az eredmények részben annak tudhatóak be, hogy a bankok enyhítettek a hitelezési feltételeken, ezzel közvetve élénkítették a keresletet.

A számok alapján felelőtlenség lenne azt állítani, hogy trendfordulóhoz érkezett Dubai ingatlanpiaca, ugyanis a tranzakciók száma jóval alacsonyabb, mint amit akár csak egy évvel ezelőtt is tapasztalhattak a fejlesztők. A több hónapon át tartó árzuhanás szokatlanul mélyre helyezte a bázist, amit az érdeklődés fokozódásával könnyen túlszárnyalhat a piac.

A tanulmány készítői arra is rámutattak, hogy az árak stabilizálódásának hátterében a kereslet megújulása és az eladók piaci magatartásának változása is állhat. A pánikeladások lezárultak, a külföldi befektetők közül többen visszatértek Dubaiba, valamint a piacon megjelentek a készpénzes vásárlók is.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17