24 °C Budapest

Meddig kell még várni Dubai feltámadására?

2009. június 17. 15:02

Elemzőket kérdeztek arról, hogy vajon meddig tarthat a korábban mindenkit elkápráztató dubai ingatlanpiac mélyrepülése. Többen úgy vélték, hogy 2011 lehet a változások éve, de most minden második megkérdezett azt mondta, hogy már 2010-ben bekövetkezhet a fordulópont.

A válaszadók egyetértettek abban, hogy a 2009-es év még újabb 20-25 %-os árcsökkenést hozhat magával és a mélypontot valószínűleg nem éri el idén a piac. A 2010-es évben további 15 %-os visszaesést jósolnak, csak ezt követően érkezhet el a fordulat.


Forrás: propertywire.com

Az ABU Dhabi Nemzeti Bank vezető elemzője elmondta: "A saját bőrünkön érezhetjük az ingatlanárak csökkenését, ami a válság óta drámai méreteket öltött. A szektorban továbbra tapintható a feszültség, a talpra állás még eltarthat egy ideig. A likviditási problémák, a munkahelyek elvesztése és a külföldi kereslet csökkenése mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy késik a piac stabilizálódása."

Más szektorokhoz hasonlóan az ingatlanpiacon is érzékelhető a kereslet visszaesése, Dubaiban további nehézségeket okoz a népességszám - elsősorban a bevándorlók és a külföldi munkavállalók számának - csökkenése, ami magával rántotta a keresletet.

A bérbeadás területén sem túl fényesek a kilátások, elemzések szerint a korábbi szint felére zuhantak a bérleti díjak. Szakértők szerint fontos a jogi környezet újragondolása, valamint a befektetői- és a vásárlói bizalom visszaszerzése.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem