4 °C Budapest

Meddig kell még várni Dubai feltámadására?

2009. június 17. 15:02

Elemzőket kérdeztek arról, hogy vajon meddig tarthat a korábban mindenkit elkápráztató dubai ingatlanpiac mélyrepülése. Többen úgy vélték, hogy 2011 lehet a változások éve, de most minden második megkérdezett azt mondta, hogy már 2010-ben bekövetkezhet a fordulópont.

A válaszadók egyetértettek abban, hogy a 2009-es év még újabb 20-25 %-os árcsökkenést hozhat magával és a mélypontot valószínűleg nem éri el idén a piac. A 2010-es évben további 15 %-os visszaesést jósolnak, csak ezt követően érkezhet el a fordulat.


Forrás: propertywire.com

Az ABU Dhabi Nemzeti Bank vezető elemzője elmondta: "A saját bőrünkön érezhetjük az ingatlanárak csökkenését, ami a válság óta drámai méreteket öltött. A szektorban továbbra tapintható a feszültség, a talpra állás még eltarthat egy ideig. A likviditási problémák, a munkahelyek elvesztése és a külföldi kereslet csökkenése mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy késik a piac stabilizálódása."

Más szektorokhoz hasonlóan az ingatlanpiacon is érzékelhető a kereslet visszaesése, Dubaiban további nehézségeket okoz a népességszám - elsősorban a bevándorlók és a külföldi munkavállalók számának - csökkenése, ami magával rántotta a keresletet.

A bérbeadás területén sem túl fényesek a kilátások, elemzések szerint a korábbi szint felére zuhantak a bérleti díjak. Szakértők szerint fontos a jogi környezet újragondolása, valamint a befektetői- és a vásárlói bizalom visszaszerzése.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16