Online tulajdoni lap 2010-től az Ügyfélkapun

2009. június 19. 16:02

A földhivatali adatok folyamatosan elérhető szolgáltatói rendszere az Ügyfélkapun keresztül valósul majd meg. Az eddigiekkel szemben már nem csak munkaidőben lehet majd adatot lekérni, a központi adatbázis a nap 24 órájában elérhető lesz.

A rendszer fejlesztésének legfőbb célja, hogy az eddigi gyakorlattal ellentétben minden állampolgár elérhesse ezeket a földhivatali szolgáltatásokat az Ügyfélkapun keresztül. Gyakorlatilag bárki lehet majd a rendszer felhasználója, a felmerülő költségeket pedig elektronikus fizetéssel lehet kiegyenlíteni. A rendszer kiépítése 2010. szeptemberében fejeződik be, azonban a tesztüzem beindítását már az év első felében tervezik.

A fejlesztések eredményeként lehetővé válik az ingatlanok terület alapú keresése is, továbbá ingyenes statisztikai adatszolgáltatáshoz juthatnak például a beruházók az egyes területeket illetően, a belső adattisztítás pedig a keresések pontosságát javíthatja. Annak lehetőségeit is vizsgálja a tárca, hogy a felgyülemlett hatalmas iratmennyiség digitalizálásával és archiválásával milyen új szolgáltatásokat alakíthat ki a hatékonyabb működés érdekében.

A TAKARNET információs rendszere 6 éve működik, 2003-ban a tulajdoni lapok lekérésének csupán 10 %-a zajlott elektronikus formában, 2008-ra ez az arány 68 %-ra emelkedett.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem