9 °C Budapest

Online tulajdoni lap 2010-től az Ügyfélkapun

2009. június 19. 16:02

A földhivatali adatok folyamatosan elérhető szolgáltatói rendszere az Ügyfélkapun keresztül valósul majd meg. Az eddigiekkel szemben már nem csak munkaidőben lehet majd adatot lekérni, a központi adatbázis a nap 24 órájában elérhető lesz.

A rendszer fejlesztésének legfőbb célja, hogy az eddigi gyakorlattal ellentétben minden állampolgár elérhesse ezeket a földhivatali szolgáltatásokat az Ügyfélkapun keresztül. Gyakorlatilag bárki lehet majd a rendszer felhasználója, a felmerülő költségeket pedig elektronikus fizetéssel lehet kiegyenlíteni. A rendszer kiépítése 2010. szeptemberében fejeződik be, azonban a tesztüzem beindítását már az év első felében tervezik.

A fejlesztések eredményeként lehetővé válik az ingatlanok terület alapú keresése is, továbbá ingyenes statisztikai adatszolgáltatáshoz juthatnak például a beruházók az egyes területeket illetően, a belső adattisztítás pedig a keresések pontosságát javíthatja. Annak lehetőségeit is vizsgálja a tárca, hogy a felgyülemlett hatalmas iratmennyiség digitalizálásával és archiválásával milyen új szolgáltatásokat alakíthat ki a hatékonyabb működés érdekében.

A TAKARNET információs rendszere 6 éve működik, 2003-ban a tulajdoni lapok lekérésének csupán 10 %-a zajlott elektronikus formában, 2008-ra ez az arány 68 %-ra emelkedett.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?