29 °C Budapest

Itt az adat Svájcból: milliós négyzetméterárak

2009. június 16. 12:02

Annak ellenére, hogy világszerte a lakásárak zuhanásáról érkeznek a hírek, Svájc ebben a tekintetben is üde színfoltnak bizonyult. Az alpesi országban nem tapasztaltak árcsökkenést, a belső kereslet élénk maradt, a síparadicsomokban pedig átlag felett elszálltak az árak.

Elemzők szerint a lakáspiac stabilitásának okai közé sorolható, hogy az ország számos nemzetközi szervezetnek és vállalatnak ad otthont, az ország lakói pedig több nemzetiséghez tartoznak. A városok közül továbbra is Genf és Zürich a legnépszerűbb, ugyanakkor a hegyvidéki ingatlanok sem veszítettek a vonzerejükből.

A Knight Frank's ingatlanpiaci tanácsadó és elemzőcég adatai szerint a svájci lakásárak stabilan 4,5 %-ot emelkedtek az elmúlt évben. Az átlagos négyzetméterár 5,5-6,0 ezer svájci frankra (1,0-1,1 millió forintra) tehető, de a nagyvárosokban a 12,0-15,0 ezer frankos (2,2-2,8 millió forintos) négyzetméterárak sem ritkák.

A nyaralók és a hétvégi házak iránti kereslet sem hagyott alább. A felkapottabb síparadicsomokban 10,0-20,0 ezer frankos (1,9-3,7 millió forintos) négyzetméterárakkal találkozhatunk, míg a kiemelt régiókban egészen 35,0 ezer frankig (6,5 millió forintig) is felkúszhatnak az egységárak. A tanácsadó cég szerint a svájci ingatlanpiac várhatóan idén is megőrzi stabilitását.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem