4 °C Budapest

Holtában is lakásárat duplázott az adócsaló gengszter!

Pénzcentrum
2009. április 3. 13:00

A napokban 450 ezer dollárért dobták piacra a legendává vált gengszter, Al Capone egykori házát. A hatszobás, kétgenerációs ingatlan Chicago egyik déli kerületében található, ahol a környékbeli hasonló ingatlanok mindössze feleennyibe kerülnek.


Al Capone

A kétlakásos téglaház 1914-ben épült, díszes tetőszerkezete és az ékes homlokzati megmunkálás igazi mestermunkát takar. Az elbeszélések szerint a ház alatti pincében a szesztilalom idején márkás italokat és fegyvereket is tárolt a bandavezér.

Al Capone 1923-ban 5500 dollárért vásárolta az ingatlant, ahol a gengszter az 1931-es letartóztatásáig élt a családjával. Szabadulása után Capone Floridába költözött, de már soha többé nem volt a nevén ingatlan. Capone édesanyja 1952-ben bekövetkezett haláláig lakott a házban, ami azóta mindössze két alkalommal cserélt gazdát.


A ház egy korabeli fotón

A nyolcvanas években le akarták bontani a házat, de az Amerikában élő olasz közösség nyomására letettek a tervről. A jelenlegi tulajdonos idős korára a gyermekeihez költözik, ezért döntött az ingatlan értékesítése mellett.

"A gyermekeim már régóta mondják, hogy költözzek hozzájuk a nyugati partra, elérkezettnek látom az időt, hogy megfogadjam a tanácsukat. Már korábban is sokan megkerestek, hogy megvennék a házat, most lehetőség nyílik erre, mivel eldöntöttem, hogy túladok a híres házamon." - mondta a 71 éves tulajdonos.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16