5 °C Budapest

Hogyan juthat lakáshoz féláron?

2009. április 16. 09:15

Egyre több olyan lakáshirdetés jelenik meg, mely jóval a piaci ár alatt kínál családi házakat és lakásokat. Általában az általánosan elfogadott ár alig kétharmadáért lehet ingatlant venni, de előfordul, hogy a piaci érték feléért kínálják a házakat. A lakásokon a bankok adnak túl, mivel az ügyfelük képtelen fizetni a hitelét.

A lakások csak személyesen ismerhetők meg, mivel azok paramétereit nem lehet közzétenni hirdetésekben. Az ingatlanokat egy banki titoktartási kötelezvény aláírása után mutatják meg az ügyfélnek, aki a kínálatot megismerve dönthet arról, hogy melyik lakás érdekli. Bonyolítja viszont a helyzetet, hogy az ingatlanokat csak kívülről lehet megtekinteni, mivel a családok még benne élnek. Ha az ügyfél szemet vet valamelyikre, akkor a forgalmazó az ügyet egy követeléskezelőhöz irányítja tovább, amely elintézi a szükséges papírmunkát és a család kilakoltatását. Ezeket az ingatlanokat csak készpénzért lehet megvenni, mivel hitelt nem kapna rá az érdeklődő.

Bár olcsón lakáshoz lehet így jutni, ám a dolognak több szépséghibája van. Egyrészt a lakásban laknak, márpedig a kilakoltatás nem megy egyik napról a másikra, annak ellenére, hogy a megbízott cégek mindent megtesznek a sikerért. Általában a folyamatos nyomásgyakorlás módszerével élnek, amit aztán a tulajdonos megun és elköltözik. Volt azonban olyanra is példa, hogy délután a család már nem tudott bemenni az otthonába, mert minden zárat lecseréltek a lakáson. Lénárd Mariann, a Banki Hitelkárosultak Egyesületének főtitkára szerint tavaly ősszel még heti 2-3 megkeresés érkezett hozzájuk kilakoltatás ügyben: ez a szám mára heti 15-20-ra emelkedett.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?