6 °C Budapest

Jó útra térne az adóparadicsom

2009. március 12. 11:00

Liechtenstein, az egyik legismertebb adóparadicsom komoly pénzügyi változtatásokat tervez. Nemzetközi nyomásra felajánlotta, hogy módosít azokon a szabályokon, amelyek lehetővé teszik a széles körű adóelkerülést.  

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az európai hercegség -amely egyike a legnagyobb adóparadicsomoknak- vállalja, hogy együttműködik az OECD pénzügyi világszervezettel. A törpeállam vezetői szerint a világban végbemenő gyors változások őket is érintik, ezért belátták, hogy erősebb, határokon átnyúló együttműködések szükségesek.

Az európai kormányok, Németország és Franciaország vezetésével kérték az együttműködést az EU- n kívüli országokkal az adócsalás elleni küzdelemben, nem titkolt céljuk, hogy növeljék az adóparadicsomok miatt kieső bevételeiket. Liechtenstein folyamatosan tárgyal az adózási feltételek megváltoztatásáról, decemberben az USA-val már egy erről szóló megállapodást is kötött.

Az ország kormánya most államközi megállapodásokat ajánl fel az OECD-tagországoknak, de továbbra is megadja a banki ügyfelek számára szükséges jogbiztonságot és teljes körű diszkréciót.


Liechtenstein (Fotó: wikipedia)


A tervezett lépéseket előremozdíthatja a nemrég megválasztott új miniszterelnök, Klaus Tschetscher, aki elkötelezett az adószabályok megváltoztatása érdekében.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Liechtensteinben a szolgáltató és kereskedelmi szektor mellett szinte minden más eltörpül. Az egy főre eső GDP értéke alapján a világ leggazdagabb államai közé sorolható, amelyet a rendkívül jó életkörülmények, illetve az Európában legalacsonyabb munkanélküliségi ráta is tükröz. Alacsony adóinak (legfeljebb 18%) köszönhetően rengeteg külföldi cég jegyzi be székhelyét a törpeállamban. Ennek köszönhető, hogy az ország mintegy 30 000 lakosára 100 000 postafiók jut.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
laskainelli  |  2021.10.19 09:08
  A tartós kapcsolatban élők számtalan problémát fel tudnak sorolni, hogy mi miatt szenvednek a tár...
perfekt  |  2021.10.18 08:20
A pénzügyi-számviteli szakemberek az őszi hónapokban már figyelik az adótörvények – bennük a számvit...
hrdoktor  |  2021.10.18 06:46
Kevésbé ismert, hogy a klimax a kellemetlen tünetek megjelenésén túl egy sor súlyos betegség kockáza...
legacykft  |  2021.10.15 18:45
Tudtad, hogy a tornádó közepe (szeme) mozdulatlan? Fizikai törvény, a forgómozgás természetéből adód...
ajovomunkahelye  |  2021.10.08 09:12
A munkavégzés körülményeinek megváltoztatásával a járványhelyzet visszafordíthatatlan átalakulásba t...
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06