A miniszterelnököt okolják a fedél nélkül maradt brit családok!

Pénzcentrum
2008. augusztus 18. 11:00

A napokban közzétett brit jelentésekből kiderült, hogy az elmúlt negyedévben a bíróságok több mint 28 ezer fizetési felszólítást postáztak a brit családoknak és fizetésképtelenség miatt naponta mintegy 300 család veszíti el az otthonát a szigetországban. A bajba jutott családok a kormányt okolják, szerintük ők fizetik meg a miniszterelnök hozzá nem értését.

Tizenöt éve nem került végrehajtás áldozatává annyi ingatlan, mint napjainkban. A lakáshitellel rendelkező ügyfelek egyre nagyobb szorításnak vannak kitéve és sokan még most sem látják az alagút végét.

A hitelezőkre is nagy nyomás nehezedik, többen a hitelválság miatt bajba került családokkal történő szorosabb együttműködést szorgalmazzák. Különböző alapítványok és intézmények is arra kérik a bankokat, hogy csak akkor forduljanak bírósághoz, ha már minden más eszköz hiábavalónak bizonyult.

A lakosság azt látja, hogy napról-napra növekszik a végrehajtással fenyegetett családok száma és már ezrek veszítették el az otthonaikat. A háztartások a magas üzemanyagárak és a növekvő élelmiszerárak miatt így is jelentős megpróbáltatásoknak van kitéve.

A lakásügyekért felelős miniszter kijelentette, hogy a bankokkal közösen azon dolgoznak, hogy a végrehajtás és a lakások visszavétele csak a legutolsó megoldás legyen. Minden fizetési nehézséggel szembesülő családnak azt javasolja, hogy mielőbb vegyék fel a kapcsolatot a hitelezőjükkel, mielőtt a bank lép és már késő lesz megoldást találni.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem