Megszállták a stadiont a fanatikus szurkolók!

Pénzcentrum
2008. augusztus 12. 15:00

Az Arsenal csapata méltán a harmadik leggazdagabb labdarúgóklub a világon. A vezetők ezúttal is bizonyították, hogy a labdarúgóklub irányítása mellett remek üzleti érzékkel is rendelkeznek. Miután 2006-ban a futballcsapat átköltözött az új Emirates Stadionba, a régi Highbury helyén egy 711 lakásos ingatlanfejlesztést hajtottak végre.


A Highbury 1972-ben (Forrás: bbc. co.uk)
Az egy-, két- és háromszobás lakásokat 250 ezer és 1,5 millió font (72,5-435 millió forint) közötti vételáron lehet megvásárolni. Az Arsenal csapata nagy várakozással veti bele magát a most kezdődő szezonba, de a tulajdonosok a pályán elért jó eredmények mellett a lakáseladásokból származó bevételek fokozódását is várják.

A lakásokat 10-20 % közötti önerő befizetésével lehetett lefoglalni, a fennmaradó összeget az ingatlanok átadásakor kell megfizetni (jelenleg a lakások 93 %-át már lekötötték).

A 300 millió fontos (87 milliárd forintos) fejlesztést befektetési tanácsadók javasolták a csapatnak, a klub ezáltal létrehozhat egy modern találkozóhelyet a régi nagy sikerek helyszínén. Az építési munkálatok jelenleg is folyamatban vannak, mind a négy szárnnyal 2009 nyarára készülhetnek el.


A pályán most daruk sorakoznak (Forrás: bbc.co.uk)
Az új stadion névhasználati jogáért 90 millió fontot (26 milliárd forintot) fizetett az arab Emirates légitársaság.

A csapat néhány vezetője szerint szerencsésebb lett volna a Highbury Emirates név használata, mivel így a stadion a szponzorációs szerződés után név nélkül maradhat. Elképzelhető, hogy jön egy új támogató, de egy stadion nevét nem szokás 15 évente megváltoztatni.

A költözés a mérkőzések megrendezésének színvonala mellett anyagilag is előrelépést is jelentett a klub életében.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az elmúlt szezonban 1 millió 838 ezer szurkoló nézte a helyszínen a csapat mérkőzéseit, ami 76 %-kal több mint ahányan az utolsó Highbury-ben töltött szezonban látogattak ki a stadionba. Ezzel arányosan növekedtek a jegyeladásból származó bevételek is.


Így fog kinézni az átalakításokat követően (Forrás: bbc.co.uk)
Az Arsenal szakemberei bíznak benne, hogy a jelenleg Angliában tapasztalt ingatlan- és hitelpiaci visszaesést sikerül ellensúlyozni a korábban soha nem látott, egyedi panorámával.

A lakók - akik közül valószínűleg a legtöbben szurkolók is egyben - a lakásaik ablakából Ian Wright és Thierry Henry fantasztikus megmozdulásainak egykori színhelyét láthatják majd.

Gyász: elhunyt Pál Mihály

Nyolcvanhat éves korában szerdán elhunyt Pál Mihály Munkácsy-díjas szobrászművész - közölte a család csütörtökön.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35