21 °C Budapest

Doha lehet a felhőkarcolók új fővárosa!

Pénzcentrum
2008. augusztus 12. 14:00

A Katari Nemzeti Bank nemrégiben bejelentette, hogy rövidesen megkezdik az építését a világ egyik legnagyobb épületének. A főváros, Doha üzleti negyede már jelenleg is számos felhőkarcolónak ad otthont, de a tervek szerint a bankközpont a maga 510 méterével az ország majdani legmagasabb épülete a főváros jelképévé válhat.


A jelenlegi legmagasabb katari épület az Aspire Tower (Forrás (newstructures.com)
Az építési munkálatok első fázisai már megkezdődtek, a földmunkák és az egyéb előkészítő tevékenységek már folyamatban vannak. A 61 szintes épületszerkezet legkorábban 2009-ben készülhet el. A beruházó azonban nem várta meg az első munkaszakaszok elkészültét, a figyelem felkeltésével máris az érdeklődés középpontjába kívánja helyezni az épületet.

A központi bank új székhelyének alapterülete mindösszesen 235 ezer négyzetméter lesz majd. Ebből 88 ezer négyzetméter parkoló, 9 ezer négyzetméter a bankhoz tartozó közös terek, 138 ezer négyzetméter pedig az irodáknak ad majd otthont.

A bankközpont is része annak a fejlődési tendenciának, amelynek köszönhetően a Doha a következő tíz évben nem csak Katar, hanem a világ legmagasabb épületeinek fővárosává is válhat.

A Katari Nemzeti Bankot - amely az ország legnagyobb hitelintézete és kereskedelmi bank is egyben - 1964-ben alapították. Jelenleg 42 fiókból álló hálózattal rendelkeznek országon belül, de megkezdték a nemzetközi kapcsolatok kiépítését is. A gyors növekedést bizonyítja, hogy már Londonban és Párizsban is van kirendeltségük, a közel-keleti régióban pedig Jemenben, Ománban, Kuvaitban és Iránban is rendelkeznek fiókokkal.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?