17 °C Budapest

Dubai lehűtötte a trónkövetelők kedélyeit!

Pénzcentrum
2008. július 30. 13:00

A külföldi befektetők egyre nagyobb számban érkeznek a hitelválság sújtotta amerikai és európai országokból a Közel-Keletre. A napokban közzétett legfrissebb ingatlanpiaci összesítések szerint az értékesítési bevételek dinamikus növekedése tovább tart, ezzel az ország őrzi piaci előnyét a feltörekvő brazil, orosz, indiai és kínai területek előtt.

A számok igazolják a befektetői hullám kiegyensúlyozott növekedést, amíg 2007. hasonló időszakában 462 milliárd dirham (18.480 milliárd forint) volt az értékesítésből származó bevétel, addig idén 55,2 %-os növekedés mellett eddig 717 milliárd dirham (28.680 milliárd forint) folyt be az ingatlan beruházásokból.

A Perzsa-öböl egyik legnevesebb ingatlanforgalmazó vállalatának vezetője szerint, a versenyelőnyüket annak is köszönhetik, hogy a feltörekvőben lévő fejlődő országokkal szemben sokkal áttekinthetőbb piaci környezetben mozognak. Egyszerűbbek az üzletkötéshez kapcsolódó szabályok, biztonságosabb a jogi környezet, magasabb bázisról indulnak és mérhetően előnyösebb befektetéseket kínálnak.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?