22 °C Budapest

Bekamerázott lakások: a vevő mindent lát...

Pénzcentrum
2008. augusztus 5. 10:05

A modern technika fejlődésével a lakáseladási módszerek is folyamatosan bővülnek. Ami néhány évvel ezelőtt még megvalósíthatatlan vagy rendkívül költséges lett volna, az napjainkban már a korszerű készülékek és a felhasználóbarát programok segítségével könnyen megvalósítható. A lakástulajdonosok is haladnak a korral és a legmodernebb technikai fejlesztéseket hívják segítségül az eladáskor.

Egyes módszerek nem csak az értékesítésben segítenek, hanem - főleg amennyiben az ingatlan üresen áll - biztonsági szempontból sem utolsó az alkalmazásuk. A lakás web-kamerákkal történő felszerelésével a tulajdonos egy olcsó módját választhatja annak, hogy az ingatlant és környezetét az interneten keresztül élő egyenesben be tudja mutatni a lakás iránt érdeklődőknek. Mindemellett saját maga is nyomon tudja követni az eseményeket, amikor nincs otthon, vagy ha nem lakik az ingatlanban (például nyaralók esetében különösen javasolják).

Amióta az eladók vannak túlsúlyban a lakáspiacon, az érdeklődőknek valami olyan pluszt kell tudni felmutatni, amivel sikerül megfogni őket és nem lapoznak rögtön tovább a következő ingatlanajánlatra. A web-kamerák alkalmazása nem az egyetlen módszer, amivel felhívhatjuk az érdeklődők figyelmét az ingatlanunkra. Néhány évvel ezelőtt még nagyon költséges lett volna egy virtuális séta elkészítése, de az ehhez szükséges műszaki háttér és a számítógépes programok mára már mindenki számára elérhetővé váltak.

Számos értékesítés előtti jótanácsot megismerhettünk már, de az internet segítségével még ellenállhatatlanabbá tehetjük a lakásunkat. A virtuális sétát bemutató programot el tudják a programozók készíteni az alaprajz ismeretében egyetlen fényképfelvétel nélkül is, de virtuális bútorokkal igény szerint akár be is tudják rendezni a lakást. Ha a lakást bemutató összeállítás elkészült, már csak fel kell tölteni egy alkalmas weboldalra, külföldön már több ilyen site is működik, ahonnan közvetlenül a tulajdonosoktól lehet megvásárolni a lakásokat.

A lakásról készített fényképeket dia sorozat formájában is bemutathatjuk, a lejátszás közben szöveges kommentárt is fűzhetünk az egyes helyiségekhez, így a nap 24 órájában on-line be tudjuk mutatni a lakásunkat. Számos elektronikus üdvözlőlappal találkozhatunk a nagyobb ünnepek idején, miért ne lehetne a lakáseladás során is alkalmazni ezt a technikát?

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A lakásról eddig feltüntetett jellemzők (alapterület, vételár, elhelyezkedés, szobaszám, építés módja és ideje) mellé ezentúl felkerülhet a "Tegyen egy virtuális sétát a lakásban!", vagy a "Tekintse meg az ingatlanról készített fotósorozatot!" opció is. Az eladók dolgát is nagyban megkönnyítik ezek az alkalmazások, mert így többnyire csak akkor csörren meg a telefon, amennyiben komoly érdeklődőről van szó.

Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?