12 °C Budapest

Bekamerázott lakások: a vevő mindent lát...

Pénzcentrum
2008. augusztus 5. 10:05

A modern technika fejlődésével a lakáseladási módszerek is folyamatosan bővülnek. Ami néhány évvel ezelőtt még megvalósíthatatlan vagy rendkívül költséges lett volna, az napjainkban már a korszerű készülékek és a felhasználóbarát programok segítségével könnyen megvalósítható. A lakástulajdonosok is haladnak a korral és a legmodernebb technikai fejlesztéseket hívják segítségül az eladáskor.

Egyes módszerek nem csak az értékesítésben segítenek, hanem - főleg amennyiben az ingatlan üresen áll - biztonsági szempontból sem utolsó az alkalmazásuk. A lakás web-kamerákkal történő felszerelésével a tulajdonos egy olcsó módját választhatja annak, hogy az ingatlant és környezetét az interneten keresztül élő egyenesben be tudja mutatni a lakás iránt érdeklődőknek. Mindemellett saját maga is nyomon tudja követni az eseményeket, amikor nincs otthon, vagy ha nem lakik az ingatlanban (például nyaralók esetében különösen javasolják).

Amióta az eladók vannak túlsúlyban a lakáspiacon, az érdeklődőknek valami olyan pluszt kell tudni felmutatni, amivel sikerül megfogni őket és nem lapoznak rögtön tovább a következő ingatlanajánlatra. A web-kamerák alkalmazása nem az egyetlen módszer, amivel felhívhatjuk az érdeklődők figyelmét az ingatlanunkra. Néhány évvel ezelőtt még nagyon költséges lett volna egy virtuális séta elkészítése, de az ehhez szükséges műszaki háttér és a számítógépes programok mára már mindenki számára elérhetővé váltak.

Számos értékesítés előtti jótanácsot megismerhettünk már, de az internet segítségével még ellenállhatatlanabbá tehetjük a lakásunkat. A virtuális sétát bemutató programot el tudják a programozók készíteni az alaprajz ismeretében egyetlen fényképfelvétel nélkül is, de virtuális bútorokkal igény szerint akár be is tudják rendezni a lakást. Ha a lakást bemutató összeállítás elkészült, már csak fel kell tölteni egy alkalmas weboldalra, külföldön már több ilyen site is működik, ahonnan közvetlenül a tulajdonosoktól lehet megvásárolni a lakásokat.

A lakásról készített fényképeket dia sorozat formájában is bemutathatjuk, a lejátszás közben szöveges kommentárt is fűzhetünk az egyes helyiségekhez, így a nap 24 órájában on-line be tudjuk mutatni a lakásunkat. Számos elektronikus üdvözlőlappal találkozhatunk a nagyobb ünnepek idején, miért ne lehetne a lakáseladás során is alkalmazni ezt a technikát?

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A lakásról eddig feltüntetett jellemzők (alapterület, vételár, elhelyezkedés, szobaszám, építés módja és ideje) mellé ezentúl felkerülhet a "Tegyen egy virtuális sétát a lakásban!", vagy a "Tekintse meg az ingatlanról készített fotósorozatot!" opció is. Az eladók dolgát is nagyban megkönnyítik ezek az alkalmazások, mert így többnyire csak akkor csörren meg a telefon, amennyiben komoly érdeklődőről van szó.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?