18 °C Budapest

Pénzkidobás a felújítás? Ha elköltözöl, nem éri meg a britek szerint!

Pénzcentrum
2008. július 23. 14:00

Lakáseladás előtt sokan gondolkodnak, hogy vajon hogyan is kellene a legmagasabb árat kiharcolni. A vevők ezzel szemben pont arra hajtanak, hogy valamilyen hibát vagy kivetnivalót találjanak a kiszemelt ingatlanban, ezzel próbálva alkudni a meghirdetett árból. Az eladóknak viszont érdemes meggondolni, hogy milyen felújításokat végeznek el a lakáson, mivel ezeknek a nagy része felesleges pénzkidobás...

A csökkenő ingatlanárak mellett gyakorlatilag azt lehet mondani, hogy egy új konyha vagy a padlás átalakítása egyszerűen pénzkidobás. Ami korábban még megtérülni látszott, a lakásárak esése miatt már csak negatív eredménnyel jár Nagy-Britanniában. A vesztség nyílván függ attól, hogy mit is szeretnénk megcsinálni, de azt lehet mondani, hogy a tisztasági festés és a rendrakás illetve lakásdekoráció az egyetlen, ami valamelyest srófolhat az áron, veszteség nélkül.

Ez viszont nem mindig volt így, az ingatlanügynökségek harmadának véleménye az utóbbi 12 hónapban változott meg, nem véletlenül.

Emellett van azonban más vélemény is, a Hallifax felmérése szerint a briteknek még mindig közel fele gondolja úgy, hogy a lakás állapotának javítása akár 5 ezer fontot (1,445 millió forint) is dobhat az eladási áron.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Abban viszont sokan egyetértenek, hogy az eladás előtt már felesleges a sok vesződség, az ilyen jellegű felújításokat csak akkor érdemes megvalósítani, ha még jó pár évig benne szeretne lakni a tulajdonos.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?