Ingyenes tippek lakáseladás előtt!

Pénzcentrum
2008. július 30. 14:00

A mai túlkínálatos lakáspiacon a jó árazás mellett számos apró szakértői tanáccsal, pénzbe nem kerülő, vagy csak minimális ráfordítással járó művelettel könnyebben eladhatóvá, a vevőjelölt szemében vonzóbbá tehetjük a lakásunkat. Ki gondolná, hogy a családi fotók és a konyhai tisztítószerek elpakolása is hozzájárulhat a gyorsabb eladáshoz?


Nappali-étkező, sehol egy kirívó tárgy
A profi tanácsadók szavára érdemes hallgatni még akkor is, ha a megvalósításuk a lakás átrendezésével járhat, mert ilyenkor már a lehető legjobb áron történő értékesítés a legfontosabb.

A tanácsadók szerint mivel úgyis költözés előtt állunk a ritkán használt tárgyakat már elkezdhetjük bedobozolni és levinni a tárolóba, ezzel tágasabbá tehetjük a lakásunkat és letisztultabbá válik az összkép.

Elpakolhatjuk a könyveket, és a polcokat "ékesítő" csecse-becséket a szobából, áthelyezhetjük a szekrényeket és az ágyat, hogy a legjobb fényviszonyokkal várjuk az vevőket. A családi fotókat azért kell elpakolni, hogy az érdeklődő ne érezze úgy, hogy betolakodott a más valaki kis birodalmába.


Tiszta, rendezett fürdőszoba
A fürdőszobában tegyük el szem elöl a tisztítószereket és a mosóporokat, valamint takarítsuk le a csöveket, a kád-széleket és a csaptelepeket. A tiszta, rendezett és otthonos lakás a bemutatáskor meghálálja a befektetett munkát, mert az érdeklődők le lesznek nyűgözve és azt látják majd, hogy milyen jó lehet itt élni.

A legtöbb eladó még mindig abban a tévhitben él, hogy a vevők egymásra licitálnak majd a lakásában, de el kell őket szomorítani, mert azok az idők már régen véget értek.

Fontos az első benyomás, ezért egy ütött-kopott bejárati ajtóval könnyen elvehetjük az érdeklődő kedvét a vásárlástól. Harmonikus színekkel és egy klasszikus lámpatesttel barátságosabbá tehetjük a bejáratunkat.


Egyszűen berendezett hálószoba
A virágokkal zsúfolt teraszt és lakás rendezetlen zugait legtöbbször elárasztjuk mindenféle használati tárggyal. A kényelmetlen benyomást keltő egyébként ésszerűbben is hasznosítható tereket pucoljuk ki és alakítsuk át egy pihenésre alkalmas csendes sarokká.

A nappaliban és a hálószobában csak a legszükségesebb tárgyak maradjanak szem előtt, a nagyobb tér, a rend és a tisztaság pozitív érzetet kelt az érdeklődőben.

Hagyjuk a középen elhelyezett dohányzóasztalt szabadon, esetleg díszítsük fel egy csokor virággal, vagy egy friss gyümölcstállal. Az ágyat takarjuk le egy konzervatív színű takaróval, az éjjeli szekrényen csak a kislámpa maradjon.


A konyhából is mindent elpakoltak

Akik élnek ezekkel az egyszerű, de praktikus tanácsokkal, azok gyorsabb értékesítésre és elégedettebb vásárlókra számíthatnak. Ha az érdeklődő nem talál fogást a lakáson, akkor nem igazán tud alkudni az irányárból, ezáltal eredményesebben zárulhat a lakáseladás.


A képek forrása: cnnmoney.com

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem