13 °C Budapest

Ingyenes tippek lakáseladás előtt!

Pénzcentrum
2008. július 30. 14:00

A mai túlkínálatos lakáspiacon a jó árazás mellett számos apró szakértői tanáccsal, pénzbe nem kerülő, vagy csak minimális ráfordítással járó művelettel könnyebben eladhatóvá, a vevőjelölt szemében vonzóbbá tehetjük a lakásunkat. Ki gondolná, hogy a családi fotók és a konyhai tisztítószerek elpakolása is hozzájárulhat a gyorsabb eladáshoz?


Nappali-étkező, sehol egy kirívó tárgy
A profi tanácsadók szavára érdemes hallgatni még akkor is, ha a megvalósításuk a lakás átrendezésével járhat, mert ilyenkor már a lehető legjobb áron történő értékesítés a legfontosabb.

A tanácsadók szerint mivel úgyis költözés előtt állunk a ritkán használt tárgyakat már elkezdhetjük bedobozolni és levinni a tárolóba, ezzel tágasabbá tehetjük a lakásunkat és letisztultabbá válik az összkép.

Elpakolhatjuk a könyveket, és a polcokat "ékesítő" csecse-becséket a szobából, áthelyezhetjük a szekrényeket és az ágyat, hogy a legjobb fényviszonyokkal várjuk az vevőket. A családi fotókat azért kell elpakolni, hogy az érdeklődő ne érezze úgy, hogy betolakodott a más valaki kis birodalmába.


Tiszta, rendezett fürdőszoba
A fürdőszobában tegyük el szem elöl a tisztítószereket és a mosóporokat, valamint takarítsuk le a csöveket, a kád-széleket és a csaptelepeket. A tiszta, rendezett és otthonos lakás a bemutatáskor meghálálja a befektetett munkát, mert az érdeklődők le lesznek nyűgözve és azt látják majd, hogy milyen jó lehet itt élni.

A legtöbb eladó még mindig abban a tévhitben él, hogy a vevők egymásra licitálnak majd a lakásában, de el kell őket szomorítani, mert azok az idők már régen véget értek.

Fontos az első benyomás, ezért egy ütött-kopott bejárati ajtóval könnyen elvehetjük az érdeklődő kedvét a vásárlástól. Harmonikus színekkel és egy klasszikus lámpatesttel barátságosabbá tehetjük a bejáratunkat.


Egyszűen berendezett hálószoba
A virágokkal zsúfolt teraszt és lakás rendezetlen zugait legtöbbször elárasztjuk mindenféle használati tárggyal. A kényelmetlen benyomást keltő egyébként ésszerűbben is hasznosítható tereket pucoljuk ki és alakítsuk át egy pihenésre alkalmas csendes sarokká.

A nappaliban és a hálószobában csak a legszükségesebb tárgyak maradjanak szem előtt, a nagyobb tér, a rend és a tisztaság pozitív érzetet kelt az érdeklődőben.

Hagyjuk a középen elhelyezett dohányzóasztalt szabadon, esetleg díszítsük fel egy csokor virággal, vagy egy friss gyümölcstállal. Az ágyat takarjuk le egy konzervatív színű takaróval, az éjjeli szekrényen csak a kislámpa maradjon.


A konyhából is mindent elpakoltak

Akik élnek ezekkel az egyszerű, de praktikus tanácsokkal, azok gyorsabb értékesítésre és elégedettebb vásárlókra számíthatnak. Ha az érdeklődő nem talál fogást a lakáson, akkor nem igazán tud alkudni az irányárból, ezáltal eredményesebben zárulhat a lakáseladás.


A képek forrása: cnnmoney.com

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04