22 °C Budapest

Dübörgő lakáspiac: ömlenek a milliárdok a németekhez!

Pénzcentrum
2008. június 5. 14:00

A német ingatlanpiac masszívan ellenáll a tengeren túlról indult hitelválság okozta krízisnek. Amíg más országokban komoly aggodalomra ad okot a növekvő számú végrehajtások és sokakat elért az utcára kerülés veszélye, addig a németek csodát művelnek és ebben a tekintetben is a kontinens vezető országává kívánnak válni.


Forrás: www.easier.com
A kedvezőtlen piaci hatások következtében Nyugat-Európa szerte kivárnak a befektetők. A német lakóingatlanok kevesebb, mint fele van magántulajdonban, a stabil gazdasági helyzet és a kedvező hitelcsomagok bevezetése befektetési hullámot indíthat a német lakáspiacon. Az újraegyesítését követően sokan úgy gondolták, hogy nehéz évek elé néz az ország, de megerősödtek és felvették a harcot Európa vezető gazdasági hatalmának pozíciójáért.

A németek kivárták az alkalmas pillanatot, a pénzügyi fordulatok és a kedvezőtlen előrejelzések ellenére a lakáspiac meg tudta őrizni stabilitását és ellenáll a más országokat sújtó hatásoknak. A német ingatlanpiaci alapokat euró-milliárdok duzzasztják, a lakáshitelek feltételeinek enyhítése bekövetkezett, ez a két hatás együttesen teheti virágzóvá az országot a befektetők számára a következő években. A jövőben a magántulajdonosok és a bérlők arányának változását várják, mivel jelenleg hasonló helyzetben vannak, mint a brit ingatlanpiac volt a kilencvenes években.

A kedvező befektetési lehetőségek korlátozott számban most is elérhetőek, de a nagyvárosokban még inkább a kereskedelmi ingatlanok piaca áll a központban. Az ország pénzügyi központja Frankfurt 600 banknak és háromezer külföldi pénzügyi vállalkozásnak ad otthont. Az irodák bérbeadása nem jelent gondot és a hotelszobák is folyamatosan telítve vannak.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?