Dübörgő lakáspiac: ömlenek a milliárdok a németekhez!

Pénzcentrum
2008. június 5. 14:00

A német ingatlanpiac masszívan ellenáll a tengeren túlról indult hitelválság okozta krízisnek. Amíg más országokban komoly aggodalomra ad okot a növekvő számú végrehajtások és sokakat elért az utcára kerülés veszélye, addig a németek csodát művelnek és ebben a tekintetben is a kontinens vezető országává kívánnak válni.


Forrás: www.easier.com
A kedvezőtlen piaci hatások következtében Nyugat-Európa szerte kivárnak a befektetők. A német lakóingatlanok kevesebb, mint fele van magántulajdonban, a stabil gazdasági helyzet és a kedvező hitelcsomagok bevezetése befektetési hullámot indíthat a német lakáspiacon. Az újraegyesítését követően sokan úgy gondolták, hogy nehéz évek elé néz az ország, de megerősödtek és felvették a harcot Európa vezető gazdasági hatalmának pozíciójáért.

A németek kivárták az alkalmas pillanatot, a pénzügyi fordulatok és a kedvezőtlen előrejelzések ellenére a lakáspiac meg tudta őrizni stabilitását és ellenáll a más országokat sújtó hatásoknak. A német ingatlanpiaci alapokat euró-milliárdok duzzasztják, a lakáshitelek feltételeinek enyhítése bekövetkezett, ez a két hatás együttesen teheti virágzóvá az országot a befektetők számára a következő években. A jövőben a magántulajdonosok és a bérlők arányának változását várják, mivel jelenleg hasonló helyzetben vannak, mint a brit ingatlanpiac volt a kilencvenes években.

A kedvező befektetési lehetőségek korlátozott számban most is elérhetőek, de a nagyvárosokban még inkább a kereskedelmi ingatlanok piaca áll a központban. Az ország pénzügyi központja Frankfurt 600 banknak és háromezer külföldi pénzügyi vállalkozásnak ad otthont. Az irodák bérbeadása nem jelent gondot és a hotelszobák is folyamatosan telítve vannak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?