33 °C Budapest

Dübörgő lakáspiac: ömlenek a milliárdok a németekhez!

Pénzcentrum
2008. június 5. 14:00

A német ingatlanpiac masszívan ellenáll a tengeren túlról indult hitelválság okozta krízisnek. Amíg más országokban komoly aggodalomra ad okot a növekvő számú végrehajtások és sokakat elért az utcára kerülés veszélye, addig a németek csodát művelnek és ebben a tekintetben is a kontinens vezető országává kívánnak válni.


Forrás: www.easier.com
A kedvezőtlen piaci hatások következtében Nyugat-Európa szerte kivárnak a befektetők. A német lakóingatlanok kevesebb, mint fele van magántulajdonban, a stabil gazdasági helyzet és a kedvező hitelcsomagok bevezetése befektetési hullámot indíthat a német lakáspiacon. Az újraegyesítését követően sokan úgy gondolták, hogy nehéz évek elé néz az ország, de megerősödtek és felvették a harcot Európa vezető gazdasági hatalmának pozíciójáért.

A németek kivárták az alkalmas pillanatot, a pénzügyi fordulatok és a kedvezőtlen előrejelzések ellenére a lakáspiac meg tudta őrizni stabilitását és ellenáll a más országokat sújtó hatásoknak. A német ingatlanpiaci alapokat euró-milliárdok duzzasztják, a lakáshitelek feltételeinek enyhítése bekövetkezett, ez a két hatás együttesen teheti virágzóvá az országot a befektetők számára a következő években. A jövőben a magántulajdonosok és a bérlők arányának változását várják, mivel jelenleg hasonló helyzetben vannak, mint a brit ingatlanpiac volt a kilencvenes években.

A kedvező befektetési lehetőségek korlátozott számban most is elérhetőek, de a nagyvárosokban még inkább a kereskedelmi ingatlanok piaca áll a központban. Az ország pénzügyi központja Frankfurt 600 banknak és háromezer külföldi pénzügyi vállalkozásnak ad otthont. Az irodák bérbeadása nem jelent gondot és a hotelszobák is folyamatosan telítve vannak.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 21. péntek
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem