22 °C Budapest

Lázadnak az urbanisták: új megaberuházás a Városháza téren

Pénzcentrum
2008. május 13. 11:30

Lesz-e új főtere Budapestnek? "Budapest Szíve - Városháza Fórum" címmel tervpályázatot írt ki április 11-én a Főpolgármesteri Hivatal a Városháza melletti terület hasznosítására. Ahol az a bizonyos bazársor is éktelenkedett. A tervpályázat tárgya a Városháza tömb és térségének fejlesztésére vonatkozó tervjavaslatok elkészítése, a műemlék épület átalakítása és új épületegyüttes tervezése. A civilek azonban parkot és zöldet akarnak - írja az ingatlanmagazin.com.

Már csak bolhapiac nem volt!

A Városháza és a Károly körút közötti területen volt már világ csúfjára bazársor, kampánycélokra felállított, elsősegély-állomásra emlékeztető pártsátor, most díszkockák és némi zöld vitte el a pénzt. Illetve csak a terület feléről van szó, hiszen a placc másik részét világronda kerítés választja el a lakosságtól, hogy mögötte a városháza hivatali apparátusának autómobiljai várakozhassanak. A lezárt részen ráadásul még 1995-ben rábukkantak Pest egykori városfalára, műemlék tehát, de kit érdekel ez arrafelé, ahol lebontják az 500 éves budai várfalat is?


Tovább a teljes cikkre...

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?