Az USA-ban válság van, Kína lakáspiaca szárnyal: mit csinálnak jobban?

Pénzcentrum
2008. április 28. 14:00

A kínai kormányzati szakértők szerint nem kell látványos visszaesésre számítani az ingatlanpiacon. 2008-ban Peking fokozta azon törekvéseit, melyekkel stabilizálni tudja a piacot, ugyanakkor márciusban már nem volt akkora ütemű az áremelkedés, mint az év első két hónapjában és a kínai ingatlan-index is folyamatosan csökken a novemberi csúcs óta.


Kínai nagyváros látképe
A kínai kutatóintézet szakértői szerint még korai lenne messzemenő következtetéseket levonni. Igaz, hogy néhány városban csökkent az adásvételek száma és a vevők egy része még kivár, de attól még nem lehet fordulópontról beszélni.

A kínai kormány korlátot kíván szabni a fejlesztéseknek, megszigorították a földvásárlás szabályait, így hosszú távon nyomás alatt tudják tartani az árakat. A városiasodás óriási ütemű, a belföldi kereslet pedig soha nem látott - a jobb élet reményében - a városokba költözők tömegének köszönhetően. A második negyedévben a piac élénkülésére számítanak, várhatóan egyre több ember vásárol ingatlant, mert kedvezőbb befektetés lesz, mint a bankban tartani a pénzt.


Kínai ingatlan beruházás
Az év első felében tovább növekszik a tengeren túlról érkező spekulatív tőke, a befektetők a nemzetközi zavaroktól védett területeket keresnek, valamint a kínai fizetőeszköz iránti bizalom is emelkedett.

Peking akár politikai eszközök alkalmazásával is folytatja megszorító kampányát az árak védelmében. Szakértők szerint az ingatlanadó bevezetése is szükséges, valamint szigorítani kell a második lakás megszerzésének feltételeit.

Gyász: elhunyt Pál Mihály

Nyolcvanhat éves korában szerdán elhunyt Pál Mihály Munkácsy-díjas szobrászművész - közölte a család csütörtökön.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35