Leg, leg, leg: rekordok az ingatlanpiacon!

Pénzcentrum
2008. április 25. 09:15

Az ingatlan.net körülnézett a nagyvilágban és megdöbbentő fotókra, adatokra bukkant: megtalálták a világ legkisebb és legdrágább házát. Érdemes megnézni, hogy egyes emberek hogyan élnek. Ezek után persze kíváncsiak voltak, hogy vajon melyek Budapest legnagyobb alapterületű, legkisebb, és legdrágább eladó lakóingatlanai. Nézzék csak...

Az Ingatlan.net több mint százezres adatbázisában a jelenleg legnagyobb méretű lakóingatlan a XVI. kerületben, Csömör külterületében található. Ez a 2000 négyzetméteres, mesebeli 4 tornyú álomkastély 33,8 hektáros területen fekszik. Huszonegy szoba, és egy igazi úri lakosztály, valamint uszoda, szauna, fitnessterem, borospince, vadászterem, borozó színesíti az itt lakók életét. Az épület burkolata természetesen a legnemesebb gránit, valamint a legdrágább Spanyol parketta. A királyi pompa tökéletes eléréséhez említeni kell a benne található Reneszánsz bútorokat, és az épület mennyezeti díszítését, mely futatott arannyal ékeskedik az épület helységeiben. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül az épülethez járó bónuszt sem: a tulajdonos minden kényelme érdekében, rendelkezésre áll egy repülőgép tároló hangár, hozzá tarozó leszállópályával, és ha egyszer nyugalomra vágyik, a telek végében található horgásztónál kipihenheti fáradalmait.

Az álom kastély nem csak a legnagyobb eladó lakóingatlan, de a legdrágább is. 1600 millió forintot kóstál. Utánajártunk annak is, hogy milyen hitelt kínálnak a bankok egy ilyen drága házra. Nos, a havi részlet nagyjából megfelel egy kisebb lakás árának: 6 millió forintot kellene törlesztenünk a banknak havonta.

Adatbázisunk szerint a város legkisebb eladó lakóingatlana mindösszesen 15 négyzetméter. A szuterénból teljesen újonnan kialakított egyszobás garzonlakás olyan kicsi, hogy még közös költséget, és a központi fűtésért sem kell fizetni. Az öt millió forintért kínált miniatűr otthonba még zuhanyzó, vécé és mosogató is befért, burkolatai újak, és még alvó galériázható is.

Tovább a teljes cikkre...

NEKED AJÁNLJUK
Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?