Leg, leg, leg: rekordok az ingatlanpiacon!

Pénzcentrum
2008. április 25. 09:15

Az ingatlan.net körülnézett a nagyvilágban és megdöbbentő fotókra, adatokra bukkant: megtalálták a világ legkisebb és legdrágább házát. Érdemes megnézni, hogy egyes emberek hogyan élnek. Ezek után persze kíváncsiak voltak, hogy vajon melyek Budapest legnagyobb alapterületű, legkisebb, és legdrágább eladó lakóingatlanai. Nézzék csak...

Az Ingatlan.net több mint százezres adatbázisában a jelenleg legnagyobb méretű lakóingatlan a XVI. kerületben, Csömör külterületében található. Ez a 2000 négyzetméteres, mesebeli 4 tornyú álomkastély 33,8 hektáros területen fekszik. Huszonegy szoba, és egy igazi úri lakosztály, valamint uszoda, szauna, fitnessterem, borospince, vadászterem, borozó színesíti az itt lakók életét. Az épület burkolata természetesen a legnemesebb gránit, valamint a legdrágább Spanyol parketta. A királyi pompa tökéletes eléréséhez említeni kell a benne található Reneszánsz bútorokat, és az épület mennyezeti díszítését, mely futatott arannyal ékeskedik az épület helységeiben. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül az épülethez járó bónuszt sem: a tulajdonos minden kényelme érdekében, rendelkezésre áll egy repülőgép tároló hangár, hozzá tarozó leszállópályával, és ha egyszer nyugalomra vágyik, a telek végében található horgásztónál kipihenheti fáradalmait.

Az álom kastély nem csak a legnagyobb eladó lakóingatlan, de a legdrágább is. 1600 millió forintot kóstál. Utánajártunk annak is, hogy milyen hitelt kínálnak a bankok egy ilyen drága házra. Nos, a havi részlet nagyjából megfelel egy kisebb lakás árának: 6 millió forintot kellene törlesztenünk a banknak havonta.

Adatbázisunk szerint a város legkisebb eladó lakóingatlana mindösszesen 15 négyzetméter. A szuterénból teljesen újonnan kialakított egyszobás garzonlakás olyan kicsi, hogy még közös költséget, és a központi fűtésért sem kell fizetni. Az öt millió forintért kínált miniatűr otthonba még zuhanyzó, vécé és mosogató is befért, burkolatai újak, és még alvó galériázható is.

Tovább a teljes cikkre...

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem