13 °C Budapest

Leg, leg, leg: rekordok az ingatlanpiacon!

Pénzcentrum
2008. április 25. 09:15

Az ingatlan.net körülnézett a nagyvilágban és megdöbbentő fotókra, adatokra bukkant: megtalálták a világ legkisebb és legdrágább házát. Érdemes megnézni, hogy egyes emberek hogyan élnek. Ezek után persze kíváncsiak voltak, hogy vajon melyek Budapest legnagyobb alapterületű, legkisebb, és legdrágább eladó lakóingatlanai. Nézzék csak...

Az Ingatlan.net több mint százezres adatbázisában a jelenleg legnagyobb méretű lakóingatlan a XVI. kerületben, Csömör külterületében található. Ez a 2000 négyzetméteres, mesebeli 4 tornyú álomkastély 33,8 hektáros területen fekszik. Huszonegy szoba, és egy igazi úri lakosztály, valamint uszoda, szauna, fitnessterem, borospince, vadászterem, borozó színesíti az itt lakók életét. Az épület burkolata természetesen a legnemesebb gránit, valamint a legdrágább Spanyol parketta. A királyi pompa tökéletes eléréséhez említeni kell a benne található Reneszánsz bútorokat, és az épület mennyezeti díszítését, mely futatott arannyal ékeskedik az épület helységeiben. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül az épülethez járó bónuszt sem: a tulajdonos minden kényelme érdekében, rendelkezésre áll egy repülőgép tároló hangár, hozzá tarozó leszállópályával, és ha egyszer nyugalomra vágyik, a telek végében található horgásztónál kipihenheti fáradalmait.

Az álom kastély nem csak a legnagyobb eladó lakóingatlan, de a legdrágább is. 1600 millió forintot kóstál. Utánajártunk annak is, hogy milyen hitelt kínálnak a bankok egy ilyen drága házra. Nos, a havi részlet nagyjából megfelel egy kisebb lakás árának: 6 millió forintot kellene törlesztenünk a banknak havonta.

Adatbázisunk szerint a város legkisebb eladó lakóingatlana mindösszesen 15 négyzetméter. A szuterénból teljesen újonnan kialakított egyszobás garzonlakás olyan kicsi, hogy még közös költséget, és a központi fűtésért sem kell fizetni. Az öt millió forintért kínált miniatűr otthonba még zuhanyzó, vécé és mosogató is befért, burkolatai újak, és még alvó galériázható is.

Tovább a teljes cikkre...

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. február 29. csütörtök
Elemér
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem