0 °C Budapest

Téli napfény: drága lesz a mulatság?

Pénzcentrum
2007. december 17. 15:00

A napos tengerpart után vágyók számára jelenleg Európán belül csak a mediterrán országok jelentenek jó megoldást, a nyaralásra készülők és a tengerparti ingatlant vásárlók azonban még ennél is délebbre, lehetőleg minél délebbre kívánkoznak. Akár a kissé távoli Brazíliában, akár az annál közelebbi Marokkóban gondolkodunk, nincs okunk várni a vásárlással.

Az örök nyarat ígérő országok meglepően kedvező megoldást tartogatnak azon európaiak számára, akik hajlandóak és tudják vállalni a több órányi repülőutat. Brazíliában például közel a spanyol vagy a francia árak közel feléért vásárolhatunk. Míg a francia La Barcaresben közel 40 millió forintért csak egy garzont kapunk, addig a brazil Pipaban ezért már 3 szobás villát vásárolhatunk.


A különbségek még annak fényében is rendkívüliek, hogy Budapestről Brazíliába csak a párizsi vagy a marseilles-i repülőjegy árának többszöröséért juthatunk el. Ráadásul a dél-amerikai ország nemcsak, hogy egész évben 27 Celsius fokkal várja az ide érkezőket, de a gazdasági konszolidáció folytán egyre jobb befektetési célpontnak minősül.

Pipa, Brazília
Forrás:www.brazilathand.com

Még Brazíliánál is olcsóbb megoldást kínál a Karib-tengeren található Dominikai Köztársaság, ahol tengerparti házacskához már egy veresegyházi családi ház áráért hozzájuthatunk. Feltéve, hogy ennyire kedvezményes áron megkapjuk a budapesti agglomerációhoz tartozó településen a kiszemelt családi házat.

Ha olcsón és igazi különlegességre vágyunk, választhatjuk például a Zöld-foki szigeteket, mely a németek által annyira kedvelt Kanári-szigetek mellett található, Nyugat-Afrika partjaitól nem messze. A szigetcsoporthoz tartozó Santiagóra éppen az idei évben indult először közvetlen járat Londonból, mi is így érhetjük azt el legkönnyebben.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Zöld-foki szigetek
Forrás:www.discovercapeverde.com

Befektetési céllal is érdemes lehet itt vásárolni, a helyi döntéshozók ugyanis építési korlátozást terveznek a parttól néhány száz méteres távolságig, hogy megóvják a rendkívül értékes tengerparti szakaszt.

A brit Telegraph összeállításában szereplő desztinációk közül kétségkívül Tájföld a legdrágább, a 400 négyzetméteres villa fajlagos ára bőven meghaladja az egy millió forintot. Ilyen magas négyzetméterárakkal hazánkban csak egyes budapesti fejlesztések esetében találkozhatunk, melyek egyértelműen a luxus jegyében épülnek.

A legtöbb ajánlat azonban érthetően a britek körében elterjedt és jelenleg visszaeséssel küzdő spanyol piacra vonatkozik, ahol tengerparti apartmant már 66 millió forintért is kaphatunk. A spanyol tengerpart esetében is az adott ingatlan elhelyezkedése dönt annak sorsáról. Egy 3 szobás valóban tengerparti, vagyis szinte a víz mellett fekvő villáért itt is közel 300 millió forintot kérnek el a fejlesztők.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?