17 °C Budapest

Milliókkal olcsóbban juthatsz új lakáshoz - karácsonykor kell venni?

Pénzcentrum
2007. december 17. 08:55

Karácsonykor szinte 0-ra esik vissza az újlakások piaca. Ilyenkor a befektetők inkább arra fókuszálnak, hogy újabb potenciális vevőket nyerjenek meg 2008-ra. A karácsonyi köntösbe öltöztetett kampányokra szükség is van, hiszen az épülő lakások mellett a statisztikák azt mutatják, hogy Budapesten a tavalyi év hasonló időszakához képest 8250-ről 9895-re emelkedett a készleten lévő lakások száma.

Magyarországon még nem nagy "divat" a tervezőasztalról való vásárlás. Egy-egy ingatlanpiaci beruházás lakásainak csak 10-15 százalékát vásárolják meg a vevők mielőtt az még felépült volna. Ez alól csak a nagyobb presztízsű ingatlanok kivételek. Egy-egy luxusberuházásnál ez az arány 30 százalék is lehet - olvasható a Prestige Towers fejlesztőjének közleményében.

A magyarok látványtervek helyett inkább a saját szemüknek hisznek, ezért az elkészült projektek közül azoknak van esélyük a gyorsabb eladásra, amelyek képesek kicsalogatni a vevőket az építkezés környékére, hogy ott saját szemükkel is meggyőződhessenek, hogy milyen minőségben készült el a lakópark.

Karácsony környékén akár 10-15 százalékos kedvezménnyel kínálnak egyes lakásokat. Ezek általában az úgynevezett "beragadt" lakások közé tartoznak, amelyeket egyébként már nehezen tud értékesíteni a beruházó. Ezek többnyire nagy lakások, melyeket például tájolásuk miatt eddig nem akarta megvenni senki. Ilyen helyzetben a vevő több millió forintot is spórolhat.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?