Milliókkal olcsóbban juthatsz új lakáshoz - karácsonykor kell venni?

Pénzcentrum
2007. december 17. 08:55

Karácsonykor szinte 0-ra esik vissza az újlakások piaca. Ilyenkor a befektetők inkább arra fókuszálnak, hogy újabb potenciális vevőket nyerjenek meg 2008-ra. A karácsonyi köntösbe öltöztetett kampányokra szükség is van, hiszen az épülő lakások mellett a statisztikák azt mutatják, hogy Budapesten a tavalyi év hasonló időszakához képest 8250-ről 9895-re emelkedett a készleten lévő lakások száma.

Magyarországon még nem nagy "divat" a tervezőasztalról való vásárlás. Egy-egy ingatlanpiaci beruházás lakásainak csak 10-15 százalékát vásárolják meg a vevők mielőtt az még felépült volna. Ez alól csak a nagyobb presztízsű ingatlanok kivételek. Egy-egy luxusberuházásnál ez az arány 30 százalék is lehet - olvasható a Prestige Towers fejlesztőjének közleményében.

A magyarok látványtervek helyett inkább a saját szemüknek hisznek, ezért az elkészült projektek közül azoknak van esélyük a gyorsabb eladásra, amelyek képesek kicsalogatni a vevőket az építkezés környékére, hogy ott saját szemükkel is meggyőződhessenek, hogy milyen minőségben készült el a lakópark.

Karácsony környékén akár 10-15 százalékos kedvezménnyel kínálnak egyes lakásokat. Ezek általában az úgynevezett "beragadt" lakások közé tartoznak, amelyeket egyébként már nehezen tud értékesíteni a beruházó. Ezek többnyire nagy lakások, melyeket például tájolásuk miatt eddig nem akarta megvenni senki. Ilyen helyzetben a vevő több millió forintot is spórolhat.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem