29 °C Budapest

Milliókkal olcsóbban juthatsz új lakáshoz - karácsonykor kell venni?

Pénzcentrum
2007. december 17. 08:55

Karácsonykor szinte 0-ra esik vissza az újlakások piaca. Ilyenkor a befektetők inkább arra fókuszálnak, hogy újabb potenciális vevőket nyerjenek meg 2008-ra. A karácsonyi köntösbe öltöztetett kampányokra szükség is van, hiszen az épülő lakások mellett a statisztikák azt mutatják, hogy Budapesten a tavalyi év hasonló időszakához képest 8250-ről 9895-re emelkedett a készleten lévő lakások száma.

Magyarországon még nem nagy "divat" a tervezőasztalról való vásárlás. Egy-egy ingatlanpiaci beruházás lakásainak csak 10-15 százalékát vásárolják meg a vevők mielőtt az még felépült volna. Ez alól csak a nagyobb presztízsű ingatlanok kivételek. Egy-egy luxusberuházásnál ez az arány 30 százalék is lehet - olvasható a Prestige Towers fejlesztőjének közleményében.

A magyarok látványtervek helyett inkább a saját szemüknek hisznek, ezért az elkészült projektek közül azoknak van esélyük a gyorsabb eladásra, amelyek képesek kicsalogatni a vevőket az építkezés környékére, hogy ott saját szemükkel is meggyőződhessenek, hogy milyen minőségben készült el a lakópark.

Karácsony környékén akár 10-15 százalékos kedvezménnyel kínálnak egyes lakásokat. Ezek általában az úgynevezett "beragadt" lakások közé tartoznak, amelyeket egyébként már nehezen tud értékesíteni a beruházó. Ezek többnyire nagy lakások, melyeket például tájolásuk miatt eddig nem akarta megvenni senki. Ilyen helyzetben a vevő több millió forintot is spórolhat.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22