3 °C Budapest

Eladják a tévénézők adatait!

Pénzcentrum
2007. november 9. 13:00

A digitális videorögzítés úttörője, az amerikai TiVo a jövőben értékes információkat gyűjt majd felhasználóiról, majd az így felálló adatbázist hirdetőknek értékesíti.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A TiVo forradalmasította a televíziózást a tengerentúlon, a kis készülék segítségével ugyanis lehetővé válik, a set-top box automatikusan rögzítse minden kedvenc műsorunkat a teljes kínálati palettát folyamatosan pásztázva.

A készülék felhasználói megadhatják cím, színész, rendező, kategória vagy kulcsszó szerint, hogy mi érdekli őket, a TiVo pedig ezentúl folyamatosan rögzíti a megfelelő műsorokat, melyek ezt követően bármikor megtekinthetők és a reklámok könnyen áttekerhetők a rögzített anyagokban.

A TiVo gyakorlatilag függetlenítette a tévézőket a csatornák műsorstruktúráitól és programbeosztásától és nagy lépést jelent az on-demand tévézés irányába. Ebben a környezetben a hirdetők aggódhatnak, hogy reklámjaikat természetes reakcióként áttekerik a nézők, a TiVo mérései szerint azonban csak a hirdetések 60-65%-ával történik ez.

A hirdetőknek rendkívül fontos információ ezen kihívást jelentő környezetben, hogy pontosan milyen reklámok bizonyultak életképesnek és kiket értek el, egy reklámblokk legelején vagy végén érdemesebb-e hirdetni.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A TiVo felhasználói közül 20 ezer háztartás jelentkezett a panelbe, így róluk etnikai, életkori, jövedelemi, családi állapotot és nézői szokásokat érintő adatokat gyűjt majd a cég. A hozzájárulást megtagadókról állítólag semmilyen adatot nem rögzít és nem értékesít majd a TiVo.

Az Egyesült Államokban a nézettségmérés július óta lépett új stádiumba, ekkor ugyanis a TiVo lehetővé tette a másodpercről másodpercre történő mérést, mely szintén hasznos információkkal kecsegteti a hirdetőket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?