5 °C Budapest

Eladják a tévénézők adatait!

Pénzcentrum
2007. november 9. 13:00

A digitális videorögzítés úttörője, az amerikai TiVo a jövőben értékes információkat gyűjt majd felhasználóiról, majd az így felálló adatbázist hirdetőknek értékesíti.

A TiVo forradalmasította a televíziózást a tengerentúlon, a kis készülék segítségével ugyanis lehetővé válik, a set-top box automatikusan rögzítse minden kedvenc műsorunkat a teljes kínálati palettát folyamatosan pásztázva.

A készülék felhasználói megadhatják cím, színész, rendező, kategória vagy kulcsszó szerint, hogy mi érdekli őket, a TiVo pedig ezentúl folyamatosan rögzíti a megfelelő műsorokat, melyek ezt követően bármikor megtekinthetők és a reklámok könnyen áttekerhetők a rögzített anyagokban.

A TiVo gyakorlatilag függetlenítette a tévézőket a csatornák műsorstruktúráitól és programbeosztásától és nagy lépést jelent az on-demand tévézés irányába. Ebben a környezetben a hirdetők aggódhatnak, hogy reklámjaikat természetes reakcióként áttekerik a nézők, a TiVo mérései szerint azonban csak a hirdetések 60-65%-ával történik ez.

A hirdetőknek rendkívül fontos információ ezen kihívást jelentő környezetben, hogy pontosan milyen reklámok bizonyultak életképesnek és kiket értek el, egy reklámblokk legelején vagy végén érdemesebb-e hirdetni.

A TiVo felhasználói közül 20 ezer háztartás jelentkezett a panelbe, így róluk etnikai, életkori, jövedelemi, családi állapotot és nézői szokásokat érintő adatokat gyűjt majd a cég. A hozzájárulást megtagadókról állítólag semmilyen adatot nem rögzít és nem értékesít majd a TiVo.

Az Egyesült Államokban a nézettségmérés július óta lépett új stádiumba, ekkor ugyanis a TiVo lehetővé tette a másodpercről másodpercre történő mérést, mely szintén hasznos információkkal kecsegteti a hirdetőket.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 4. 16:10