23 °C Budapest

Tévé, cigi, alkatrészek: mindent lopunk, ami mozdítható!

Pénzcentrum
2007. augusztus 9. 08:29

Kis tételekben akár egy egész televíziót is kicsempészhet valaki egy üzemből, ha elég ügyes, a jászfényszarui Samsung gyárban idén februárban például 2 alkalommal is előfordult, hogy a dolgozók nagyobb értékű tévéalkatrészeket próbáltak meg kilopni - írja a Népszabadság.

Az eset korántsem egyedi: székesfehérvári üzemekből loptak már teherautónyi csizmát, cigit és számítástechnikai alkatrészt. Minden esetben bizonyítható volt, hogy a tettest belső emberek segítették. Gyakori módszer a menetokmányok meghamisítása, amikor a dokumentumon jóval kevesebb mennyiség szerepel a ténylegesen kivitthez képest.

A lopáskár a hipermarketeknél és az elektronikai üzleteknél is rendszeresen súlyos gondot okoz, a belső tolvajlások kiszűrésére ezért bevett gyakorlat, hogy 1-2 évente lecserélik a biztonsági céget, nehogy annak alkalmazottai túlzottan összebarátkozzanak a dolgozókkal.

A témában a legújabb fejlemény, hogy a multinacionális áruházláncok listát akarnak készíteni enyveskezű alkalmazottaikról, akik a kirúgás után gyakran egy konkurenshez állnak tovább. A feketelista azonban vélhetően nem nyeri majd el az adatvédelmi biztos tetszését...

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?