21 °C Budapest

Tévé, cigi, alkatrészek: mindent lopunk, ami mozdítható!

Pénzcentrum
2007. augusztus 9. 08:29

Kis tételekben akár egy egész televíziót is kicsempészhet valaki egy üzemből, ha elég ügyes, a jászfényszarui Samsung gyárban idén februárban például 2 alkalommal is előfordult, hogy a dolgozók nagyobb értékű tévéalkatrészeket próbáltak meg kilopni - írja a Népszabadság.

Az eset korántsem egyedi: székesfehérvári üzemekből loptak már teherautónyi csizmát, cigit és számítástechnikai alkatrészt. Minden esetben bizonyítható volt, hogy a tettest belső emberek segítették. Gyakori módszer a menetokmányok meghamisítása, amikor a dokumentumon jóval kevesebb mennyiség szerepel a ténylegesen kivitthez képest.

A lopáskár a hipermarketeknél és az elektronikai üzleteknél is rendszeresen súlyos gondot okoz, a belső tolvajlások kiszűrésére ezért bevett gyakorlat, hogy 1-2 évente lecserélik a biztonsági céget, nehogy annak alkalmazottai túlzottan összebarátkozzanak a dolgozókkal.

A témában a legújabb fejlemény, hogy a multinacionális áruházláncok listát akarnak készíteni enyveskezű alkalmazottaikról, akik a kirúgás után gyakran egy konkurenshez állnak tovább. A feketelista azonban vélhetően nem nyeri majd el az adatvédelmi biztos tetszését...

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?