Sziget eladó "jutányos" áron - lista a legdrágábbakról

Pénzcentrum
2007. február 1. 15:00

A lakatlan szigetek csodálatos világát már nem csupán hajótöröttek, vagy a világtól elvonult remeték élvezhetik. Az elszigetelődés már nem a nélkülözés egyik formája, ugyanakkor a modern világban a sziget a legritkább árucikk.

A legritkább, ugyanakkor nem a legolcsóbb. A Forbes magazin legdrágább szigeteinek listáján Vatu Vara viszi a pálmát, a maga kis 75 millió dolláros (mintegy 15 milliárd forint) eladási árával. Ami a környéket illeti, a 32 kilométerre keletre fekvő Mago sziget Mel Gibson tulajdona.

Ugyanakkor, hasonlóan a "mezei" ingatlanpiachoz, számos ok bíztathat arra, hogy jobb bérelni a szigetet, mint megvenni. A svéd divattervező, Peter Nygard Bahamákon található szigetét, amely a Nygard Cay nevet viseli, 35 000 dollár napidíjért adja ki.

Egy saját szigetnek megvannak az előnyei, teljes egyedüllétet, gyönyörű tájat és időjárást garantál. Sőt nem kell a strandon sem mással osztoznunk. Azonban nehéz jó szigetet találni. A legszebb helyeken, mint például a Karib-szigeteken, a legtöbb sziget védett természeti terület, vagy pedig már értékesítésre került egy-egy szállodaépítőnek.

Lakatlan szigetek pedig nem merülnek fel gyakran a piacon, így az árak az egekben járnak. Az idei év legdrágább szigeteinek listáján a legolcsóbb sziget, a Bahamákon található Coakley Cay ára is 25 millió dollár (5 milliárd forint).

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A legtöbb esetben azonban hajlamosak az emberek megfeledkezni arról, hogy a szigeten nincs étel, víz, lakhely, mivel ezek a szigetek többsége még érintetlen. Így például a listán 2. helyen szereplő Ronde szigete, amelyet 70 millió dollárért kaphat meg a nyugalomra vágyó. A szigettől legközelebbi bevásárlóközpont több mint 3 000 kilométerre fekszik.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?