4 °C Budapest

A világ legolcsóbb luxusszállodái: Budapest is felfért a listára

Pénzcentrum
2007. október 3. 10:08

Budapest is felkerült a világ legolcsóbb ötcsillagos szállodáival rendelkező városai közé, derül ki a Hotels.com Hotels Price Index elnevezést viselő felméréséből, mely több szempontból vizsgálta a világ szállodáit és a leggyakrabban látogatott turisztikai célpontjait.

Az ötcsillagos szállodák Varsóban és Kairóban bizonyultak a legolcsóbbnak, ahol akár már 30 ezer forintért is hozzájuthatunk a legjobb szállodák nyújtotta kényelemhez. Budapest az olcsósági lista hatodik helyét foglalja el, a 37 ezer forintot meghaladó átlagos szobaárral, mely 2007. második félévében jellemezte a legmagasabb osztályba került fővárosi szállodákat.


Budapesten és Varsón kívül több európai főváros is felkerült a legolcsóbbak listájára, így Berlin, Lisszabon és Prága is. Az öt csillagot választó üzletembereknek tehát bőven van lehetősége a választásra, ha az egymástól 1-2 órás repülőútra lévő fővárosok valamelyikében szeretnének hosszabb-rövidebb ideig tartózkodni, az átlagos szobaár ugyanis még az olcsósági listán legdrágábbnak bizonyult Prága esetében sem érik el az ötven ezer forintot.
A legdrágábbak közé 66 ezer forintos éjszakánkénti árral lehetett bejutni, ez jellemzi Hong Kong egyik tengerparti városának luxus-szállodapiacát. Az előző listához hasonlóan itt is többségben vannak az európai városok: felkerült többek között Genf, Róma, Párizs és London. Az európaiak turistaparadicsomának tartott Velence esetében már egyáltalán nem meglepő, hogy a Grand Canal szépségéért és a luxus körülményekért 88 ezer forintot kérnek el éjszakánként.


A néhány hete, az éttermi költségekről készült felmérésben középmezőnyben végzett New York a legdrágább város az ötcsillagos szállodákat tekintve. Itt átlagban körülbelül 130 ezer forintot kell áldoznunk egy éjszakára. New Yorkot a sorrendben ugyancsak egy amerikai város, San Francisco követi.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?