13 °C Budapest

A világ legolcsóbb luxusszállodái: Budapest is felfért a listára

Pénzcentrum
2007. október 3. 10:08

Budapest is felkerült a világ legolcsóbb ötcsillagos szállodáival rendelkező városai közé, derül ki a Hotels.com Hotels Price Index elnevezést viselő felméréséből, mely több szempontból vizsgálta a világ szállodáit és a leggyakrabban látogatott turisztikai célpontjait.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Az ötcsillagos szállodák Varsóban és Kairóban bizonyultak a legolcsóbbnak, ahol akár már 30 ezer forintért is hozzájuthatunk a legjobb szállodák nyújtotta kényelemhez. Budapest az olcsósági lista hatodik helyét foglalja el, a 37 ezer forintot meghaladó átlagos szobaárral, mely 2007. második félévében jellemezte a legmagasabb osztályba került fővárosi szállodákat.


Budapesten és Varsón kívül több európai főváros is felkerült a legolcsóbbak listájára, így Berlin, Lisszabon és Prága is. Az öt csillagot választó üzletembereknek tehát bőven van lehetősége a választásra, ha az egymástól 1-2 órás repülőútra lévő fővárosok valamelyikében szeretnének hosszabb-rövidebb ideig tartózkodni, az átlagos szobaár ugyanis még az olcsósági listán legdrágábbnak bizonyult Prága esetében sem érik el az ötven ezer forintot.
A legdrágábbak közé 66 ezer forintos éjszakánkénti árral lehetett bejutni, ez jellemzi Hong Kong egyik tengerparti városának luxus-szállodapiacát. Az előző listához hasonlóan itt is többségben vannak az európai városok: felkerült többek között Genf, Róma, Párizs és London. Az európaiak turistaparadicsomának tartott Velence esetében már egyáltalán nem meglepő, hogy a Grand Canal szépségéért és a luxus körülményekért 88 ezer forintot kérnek el éjszakánként.


A néhány hete, az éttermi költségekről készült felmérésben középmezőnyben végzett New York a legdrágább város az ötcsillagos szállodákat tekintve. Itt átlagban körülbelül 130 ezer forintot kell áldoznunk egy éjszakára. New Yorkot a sorrendben ugyancsak egy amerikai város, San Francisco követi.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?